Ηλία Ζάρμπαλης: Η Ελλάδα δεν σηκώνει 150 ευρώ το κούρεμα – Πήγε Αστόρια…

Λίγες μέρες πριν το Πάσχα έκλεισε το τελευταίο κατάστημα του Ηλία Ζάρμπαλη στο Κολωνάκι. Ο γνωστός hairstylist, ωστόσο, φαίνεται ότι κατάφερε να γυρίσει σελίδα στη ζωή του και να ξεκινήσει πάλι από την αρχή, καθώς μόλις πριν από δυο εβδομάδες έκανε τα εγκαίνια του νέου του κομμωτηρίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

Τα κομμωτήρια Ζάρμπαλης έζησαν στιγμές μεγάλης δόξας, με ένα κούρεμα από τα χέρια του μετρ Ζάρμπαλη να κοστίζει 150 ευρώ.

Αξιο αναφοράς είναι ότι ο Ηλίας Ζάρμπαλης θεωρούνταν στις καλές εποχές του ένας από τους καλύτερους εργοδότες, αφού οι μισθοί του προσωπικού ξεπερνούσαν κατά πολύ αυτούς των άλλων κομμωτηρίων. Η ανοδική πορεία της οικονομίας, τα δάνεια που του έδιναν αφειδώς οι τράπεζες και η πολλή δουλειά οδήγησαν τον ταλαντούχο κομμωτή να αποφασίσει να μετατρέψει την επιχείρησή του σε αλυσίδα. Εχοντας ως βάση του το κομμωτήριο στο Κολωνάκι, το 1998 εγκαινίασε το κατάστημα στη Γλυφάδα, το 2003 άνοιξε το πρώτο του ιδιόκτητο κομμωτήριο στο Ψυχικό, ενώ το 2006 έφτασε μέχρι τη Νέα Ερυθραία.

Το 2008 με τα «θυρανοίξια» του νέου υπερπολυτελούς «ναού» του στη Βουκουρεστίου, του οποίου η κατασκευή λέγεται πως κόστισε πάνω από 1 εκατ. ευρώ, σήμανε η αρχή του τέλους, καθώς τα έσοδα δεν ήταν τα αναμενόμενα και μέσα σε έναν χρόνο έκλεισε. Η κρίση είχε χτυπήσει -και- την πόρτα του Ζάρμπαλη.

Στις 5 Νοεμβρίου του 2012, η εταιρεία Ηλίας Ζάρμπαλης Κομμωτήρια ΑΕΕ, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον ίδιο τον Ηλία Ζάρμπαλη, ζήτησε να υπαχθεί στον πτωχευτικό κώδικα. Τα χρέη της εκείνη την εποχή σε υπαλλήλους, δάνεια, ασφαλιστικές εισφορές, ΙΚΑ και τράπεζες ξεπερνούσαν τα 6 εκατ. ευρώ.

Τον Απρίλιο του 2013 ο Ηλίας Ζάρμπαλης συνελήφθη στο κομμωτήριο του Ψυχικού για μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ, αλλά το ίδιο απόγευμα αφέθηκε ελεύθερος. Η αδυναμία να πληρώσει τους πιστωτές του είχε ως αποτέλεσμα να γίνει κατάσχεση της μονοκατοικίας του στην οδό Ερμού στη Γλυφάδα και της Porsche Cayenne του. Σήμερα, το συνολικό χρέος του λέγεται ότι βρίσκεται στα 4,6 εκατ. ευρώ, αφού έχουν συνυπολογιστεί τα ακίνητα που έχουν πουληθεί ή θα πουληθούν.

Από το protothema

Keywords
Τυχαία Θέματα