ΙΚΕΑ: 46 εκατ. δολάρια σε γονείς που έχασαν το παιδί τους από πτώση συρταριέρας

11:27 9/1/2020 - Πηγή: BankWars

Ο σουηδικός κολοσσός επίπλων IΚΕΑ συμφώνησε να πληρώσει 46 εκατομμύρια δολάρια στους γονείς ενός παιδιού που σκοτώθηκε  όταν το πλάκωσε συρταριέρα που η οικογένεια είχε αγοράσει από κατάστημα της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2017, ο δίχρονος τότε Jozef Dudek βρήκε μαρτυρικό θάνατο στο σπίτι της οικογένειάς του στην Καλιφόρνια όταν τον καταπλάκωσε συρταριέρα και του προκάλεσε ασφυξία, η οποία ήταν αγορασμένη από τη γνωστή επιχείρηση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC, πρόκειται για το μεγαλύτερο περιστατικό θανάτου παιδιού

από λάθος εγκατάσταση επίπλου στην ιστορία των ΗΠΑ. Οι γονείς του παιδιού σημείωσαν: «Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι ένα παιδί δύο ετών θα μπορούσε να αναποδογυρίσει μια συρταριέρα ύψους μόλις 76 εκατοστών, με αποτέλεσμα να το πλακώσει και να του προκαλέσει ασφυξία», ενώ δήλωσαν «συντετριμμένοι» από την απώλεια του γιου τους.

«Λέμε την ιστορία μας δημόσια γιατί δεν θέλουμε να συμβεί αυτό σε καμία άλλη οικογένεια», πρόσθεσαν ενώ ανέφεραν ότι λίγο μετά τον θάνατο του γιου τους έμαθαν ότι η εν λόγω συρταριέρα ήταν ασταθής από τη «μαμά» της, δηλαδή ήδη από τον σχεδιασμό της

Το έπιπλο, το οποίο ζυγίζει 32 κιλά, είχε ανακληθεί ένα χρόνο νωρίτερα για ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του, μετά τους θανάτους τριών άλλων παιδιών  χωρίς ωστόσο η οικογένεια να το γνωρίζει.

«Ενώ καμία διευθέτηση δεν μπορεί να αλλάξει τα τραγικά γεγονότα που μας έφεραν εδώ, για χάρη της οικογένειας και όλων των εμπλεκομένων, είμαστε ευγνώμονες ότι αυτή η διαφορά έχει φθάσει σε ένα αποτέλεσμα» δήλωσε εκπρόσωπος της Ikea.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι να εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα ασφάλειας στο σπίτι» πρόσθεσε.

Πηγη: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα