Ιχθυοκαλλιέργειες: Ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση με τα τραπεζικά χρέη

Το θέμα της βιωσιμότητας του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών βρέθηκε στο επίκεντρο δίωρης σύσκεψης που συγκάλεσε ο υφυπουργός, Νότης Μηταράκης και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από το ΤΧΣ, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και των εταιρειών του κλάδου Νηρέας, Σελόντα Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες και Ανδρομέδα.

Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Μηταράκης, σχολίασε ότι οι τράπεζες πρέπει να προστατεύσουν ως κόρη οφθαλμού τον κλάδο

και οι εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας πρέπει να συνεργαστούν και με ιδίους πόρους για να βοηθήσουν την επίτευξη οριστικής λύσης.

Από την πλευρά τους στελέχη του κλάδου εμφανίστηκαν επιφυλακτικά για το αποτέλεσμα της σύσκεψης καθώς όπως σημείωσαν ο χρόνος είναι πολύ πιεστικός και «πρέπει βρεθεί σήμερα και όχι αύριο η φόρμουλα μετοχοποίησης των χρεών από τις τράπεζες».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν.ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Ως επικεφαλής της Διυπουργικής επιτροπής Εξωστρέφειας κάλεσα σήμερα τους εκπροσώπους των τραπεζών, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τις διοικήσεις των μεγαλύτερων εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας της χώρας για να συζητήσουμε τα θέματα βιωσιμότητας του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών. Είναι ένας κλάδος ιδιαίτερα σημαντικός για την ελληνική οικονομία. Αποτελεί βασικότατη πηγή εξαγωγών και κατάφεραν εντός 10 ετών να υπερπολλαπλασιάσουν την παραγωγή και τις ελληνικές εξαγωγές.

Όλοι συμφωνήσανε σήμερα στην σύσκεψη ότι ο κλάδος είναι βιώσιμος. Ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στην ελληνική οικονομία. Είναι απαραίτητο να αναληφθούν οι δράσεις αυτές οι οποίες θα επιτρέψουν την βιωσιμότητα της κεφαλαιακής επάρκειας των εταιρειών. Οι τράπεζες πρέπει να προστατεύσουν ως κόρη οφθαλμού τον κλάδο και οι εταιρείες πρέπει να συνεργαστούν και με ιδίους πόρους για να βοηθήσουν την ενδιάμεση περίοδο μέχρι την επίτευξη οριστικής λύσης. Όλοι συμφώνησαν ότι μπορεί να επιτευχθεί μία τέτοια λύση. Είναι σημαντικό τώρα να εργαστούν όλοι συστηματικά σε ένα σύντομο χρονοδιάγραμμα και σε αυτή την προσπάθεια εμείς όπου είναι εφικτό θα είμαστε αρωγοί».

Original article: Ιχθυοκαλλιέργειες: Ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση με τα τραπεζικά χρέη.

Keywords
Τυχαία Θέματα