Ηχηρά ονόματα της ΝΔ δεν κατάφεραν να εκλεγούν στην Βουλή παρά τον κομματικό θρίαβο

Ηχηρά ονόματα της ΝΔ δεν κατάφεραν να εκλεγούν στην  Βουλή της απλής αναλογικής. Δεν αποκλείεται βέβαια, στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, με το νέο εκλογικό νόμο και την ενισχυμένη αναλογική, κάποιοι εξ αυτών να εξασφαλίσουν το εισιτήριο επιστροφής τους

Στη Φθιώτιδα δεν εκλέγεται ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Οικονόμου, καθώς τη μία και μοναδική βουλευτική έδρα καταλαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών

Χρήστος Σταϊκούρας.

Στην Αιτωλοακαρνανία δεν εκλέγεται ο Σπήλιος Λιβανός, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην Κοζάνη, με τον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Δεν εκλέγεται  ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς στα Ιωάννινα.

Στην Α’ Πειραιά η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου κέρδισε τον εμφύλιο απέναντι στην Νόνη Δούνια η οποία μένει εκτός Βουλής, την ίδια ώρα που εκλέγεται εκεί και ο Νίκος Βλαχάκος, αδελφός του ήρωα των Ιμίων, Παναγιώτη Βλαχάκου.

Εκτός Κοινοβουλίου τίθενται επίσης ο Γιάννης Τραγάκης που εκλέγεται στην  Β’ Πειραιώς από το 1974 και ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου στον νότιο τομέα της Β’ Αθηνών.

Αξιοσημείωτο: Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος θα έχει εντός της Βουλής αντίπαλο τον αδελφό του, Δημήτρη Βενιέρη – Βελόπουλο, που εκλέγεται βουλευτής της ΝΔ στην Β’ Θεσσαλονίκης.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα