ΙΑΠΩΝΙΑ: Παραιτήθηκε ο κυβερνήτης του Τόκιο – Εμπλέκεται σε σκάνδαλο

Η παραίτηση του κυβερνήτη του Τόκιο, του ανθρώπου που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να πάρει η ιαπωνική πρωτεύουσα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, κάνει πολλούς να μιλούν για εμπλοκή του σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Ο Ναόικι Ινόζε ανέλαβε επικεφαλής της πρωτεύουσας πριν από ένα χρόνο. Το σκάνδαλο ξέσπασε όταν αποκαλύφθηκε πως το Νοέμβριο του 2012, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας του για τη θέση του κυβερνήτη, είχε λάβει 50 εκατ. γεν

(370.000 ευρώ) από την αλυσίδα νοσοκομείων Τοκουσουκάι, η οποία εμπλέκεται σε σκάνδαλα. Μέχρι πρότινος ο Ινόζε ισχυριζόταν ότι επρόκειτο για προσωπικό δάνειο από την εταιρεία και δεν υπέκυπτε στις πιέσεις για να παραιτηθεί.

«Δεν μπορώ να αποτελώ εμπόδιο στην προετοιμασία των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, όπου θα διακυβεύεται η εθνική υπερηφάνεια» δήλωσε τώρα σε συνέντευξη Τύπου. «Λυπάμαι πολύ για το λαό του Τόκιο και της Ιαπωνίας. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη» κατέληξε κάνοντας μια βαθιά υπόκλιση.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε πάντως, δηλώνει ότι η χώρα παραμένει προσηλωμένη στην υποχρέωση που ανέλαβε για την Ολυμπιάδα και πως η παραίτηση του Ναόκι Ινόζε δεν θα επηρεάσει καθόλου την προετοιμασία.

Original article: ΙΑΠΩΝΙΑ: Παραιτήθηκε ο κυβερνήτης του Τόκιο – Εμπλέκεται σε σκάνδαλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα