Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ – “ΟΧΙ” ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Άρχισε, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015 στη βουλή, με τον Πάνο Καμμένο να επαναλαμβάνει το αίτημα να αναβληθεί η συζήτηση για λίγες ημέρες «μέχρι να καταλήξει η τρόικα, για να δούμε ποιο προϋπολογισμό θα συζητήσουμε».

“Προτείνουμε να αναβληθεί η συζήτηση

για λίγες μέρες, μέχρις ότου καταλήξει η κυβέρνηση με την Τρόικα, ποιον Προϋπολογισμό θα ψηφίσει το Σώμα – ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο να ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός και να δούμε τη Δευτέρα καμία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που να τον ανατρέπει. Αυτό θα ήταν προσβολή και για την κυβέρνηση και για το Σώμα” ανέφερε ο κος Καμμένος.

“Το έχουμε συζητήσει αυτό εκτενώς” απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. “Πολλοί εκτιμούσαν και τα δύο προηγούμενα χρόνια ότι δεν θα εκτελεστεί ο Προϋπολογισμός – και όμως εκτελέστηκε. Επειδή είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης, προτείνω να διεξαχθεί κανονικά η συζήτηση” συμπλήρωσε.

Κατανοητό και δικαιολογημένο είναι το αίτημα Καμμένου, τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, «αυτή η κυβέρνηση όμως δεν έχει νομιμοποίηση να φέρει κανένα προϋπολογισμό, και το μόνο που πρέπει να κάνει, είναι να καθορίσει ημερομηνία άμεσων εκλογών.»

Ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε ότι «οι δανειστές συζητούν πρόσθετα μέτρα, αλλά δεν θα τα βρουν, άλλα μέτρα θα ήταν καταστροφικά, δεν θα τα άντεχε η Ελλάδα και η οικονομία.»

Ο βουλευτής και υπεύθυνος ΕΚΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε ότι «ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε δεν απαντά στα βασικά ζητήματα γιατί συνεχίζεται αυτή η κρίση.»

Keywords
Τυχαία Θέματα