Η συνάντηση Μητσοτάκη – Τσίπρα – Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Με το τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κύκλος συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Οι δύο άνδρες είχαν σύντομο διάλογο, σε χαλαρό κλίμα, μπροστά στις κάμερες, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα να παρέχει… συμβουλές για την καταπολέμηση του τζετ λαγκ, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός είναι άρτι αφιχθείς από το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

«Καλή

χρονιά» είπε κατ’ αρχάς στον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον πρωθυπουργό «Πότε επέστρεψες; Χθές το μεσημέρι του απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόλαβες να συνέλθεις από το τζετ λάγκ;» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε:

«Ναι συνηθισμένα τα βουνά, το έχω κάνει αυτό το δρομολόγιο πολλές φορές δεν με επηρεάζει πια».

«Πόσο μέρες μείνατε»; ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δυο ημέρες στην Ουάσινγκτον.. τα απολύτως απαραίτητα».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας έδωσε συμβουλές πώς να ξεπεράσει το τζετ λαγκ. «Να πίνεις πολύ νερό και να κάνεις γυμναστική»! είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό.

«Γενικά είναι καλή συνήθεια» είπε ο πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα.

Τσίπρας: Καλό το κλίμα στη συνάντηση

Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις με τον πρωην πρωθυπουργό εξερχόμενο από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή και στην ερώτηση «πώς τα είδατε;» να απαντά «είμαι προβληματισμένος από τις εξελίξεις, όχι από το κλίμα, το κλίμα ήταν καλό».

Η επόμενη ερώτηση προς τον κ. Τσίπρα ήταν για το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ζυγίζει τις καταστάσεις».

Το απόγευμα, στις 17.00 και στις 18.00 αντίστοιχα θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κύκλος θα μείνει ανοιχτός μέχρι το πρωί της Δευτέρας οπότε και έχει στις 11.00 προγραμματιστεί η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα