Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΑΤΤΕΙ – Η ΔΥΣΗ ΒΓΑΖΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ

20:35 2/3/2014 - Πηγή: BankWars

upd: Κορυφώνεται το διπλωματικό παρασκήνιο γύρω από την κρίση στην Ουκρανία, με τη Ρωσία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να διασφαλίζει τουλάχιστον την ανοχή της Κίνας, ενώ στον αντίποδα το G-7 καταδίκασε τη Μόσχα για την «ξεκάθαρη παραβίαση της αυτοκυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας» της Ουκρανίας.

Συμπαράταξη του Πεκίνου με τη Μόσχα θα έχει ιδιαίτερη σημασία στην προσπάθεια της Ρωσίας να αποτρέψει τη διπλωματική απομόνωση, με την οποία την έχει απειλήσει η Δύση, στήριξη που μπορεί να φανεί και στο Συμβούλιο Ασφαλείας

του ΟΗΕ, όπου και οι δύο δυνάμεις είναι μόνιμα μέλη με δικαίωμα βέτο.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ…

Ουκρανοί συνοριοφύλακες ανέφεραν σήμερα κινήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα γύρω από τη Σεβαστούπολη και ότι η Ρωσία έχει μπλοκάρει τις επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων σε ορισμένες περιοχές της Κριμαίας. Οι συνοριακοί φρουροί είδαν επίσης να αναπτύσσονται θωρακισμένα οχήματα στη ρωσική πλευρά μιας στενής διώρυγας που χωρίζει τη Ρωσία και την Κριμαία.Η ανάπτυξη των ρωσικών τεθωρακισμένων λαμβάνει χώρα κοντά σε λιμάνι της ρωσικής πλευράς του πορθμού του Κερτς, απέναντι από την πόλη Κερτς της νότιας Ουκρανίας, πρόσθεσε.

Η ΡΩΣΙΑ ΠΕΤΥΧΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ…

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Μέχρις στιγμής, η Ρωσία χωρίς πολλά πολλά λόγια επιβάλλει αυτό που θέλει στην περιοχή, ενώ η Δύση αναλίσκεται σε ανακοινώσεις και σε ψιλο-απειλές. Πάνω από μισό εκατομμύριο Ουκρανοί πέρασαν στη Ρωσία, ενώ η φρεγάτα τους και 18 πλοία αυτομόλησαν στους Ρώσους. “ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ”, δήλωσε ο μεταβατικός πρωθυπουργός της χώρας Αρσένι Γιάτσενιουκ

ΗΠΑ: Θα αποκλειστείτε οικονομικά – Ρωσία: Δεν μπορείτε…

- Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, καταδίκασε την «απίστευτη ενέργεια επίθεσης» της Ρωσίας και επανέλαβε τις προειδοποιήσεις για «σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ και Δύσης». Ο υπουργός Εξωτερικών, μάλιστα, διευκρίνισε πως μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις που μπορεί να αποκλείσουν οικονομικά τη Ρωσία. Επισήμανε ότι οι χώρες του G8 είναι έτοιμες να λάβει αποφάσεις και να αποκλείσει τη Ρωσία, ενώ ανέφερε πως πιθανά βήματα θα μπορούσαν να είναι η απαγόρευση χορήγησης βίζας, το πάγωμα λογαριασμών και ο εμπορικός αποκλεισμός.

Μιλώντας στο πρακτορείο Interfax, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας, Πουσκόφ, δήλωσε πως η προσπάθειες της Δύσης να αποκλείσουν τη Ρωσία «είναι καταδικασμένες».
Τόνισε, μάλιστα, πως οι χώρες της Δύσης δε θα καταφέρουν να επιτύχουν διεθνή αποκλεισμό της χώρας, επισημαίνοντας πως ανάλογες ενέργειες δεν είναι παραγωγικές και τονίζοντας: «Είναι αδύνατο να αποκλειστεί η Ρωσία».
Επιπλέον άφησε να εννοηθεί πως πέραν των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ υπάρχουν και άλλες χώρες, οι οποίες δεν έχουν εκφραστεί σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σε Ουκρανία και Ρωσία.
«Δεν έχουν γίνει γνωστές δηλώσεις από μεγάλη μερίδα χωρών, εκ των οποίων και οι σημαντικές χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδία και άλλες σχετικά με τις αποφάσεις που πήρε η Ρωσία», συμπλήρωσε ο Πουσκόφ.

ΑΥΤΟΜΟΛΗΣΕ Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ!

Ηναυαρχίδα του ουκρανικού στόλου έχει αυτομολήσει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η φρεγάτα Hetman Sahaidachny φέρεται να έχει αρνηθεί να ακολουθήσει διαταγές από το Κίεβο, ενώ έχει υψώσει και τη ρωσική σημαία.
Όπως ανέφερε μέλος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων: «Η ναυαρχίδα της Ουκρανίας Hetman Sahaidachny έχει έρθει με το μέρος μας».

Ένοπλοι αρνούνται να αποχωρήσουν από τη ναυτική βάση της Κριμαίας, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα την τελευταία ώρα έχουν εμφανιστεί έξι ρωσικά πολεμικά πλοία στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, ενώ νωρίτερα 18 ουκρανικά πλοία ύψωσαν το ρωσικό λάβαρο του Αγίου Ανδρέα.

Στο μεταξύ, φωτογραφία που κυκλοφορεί σε τόπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζει επιβατικά αυτοκίνητα να οδεύουν προς τη Συμφερούπολη, έχοντας υψωμένες ρωσικές σημαίες και τους επιβαίνοντες να φωνάζουν συνθήματα, όπως «Η Κριμαία είναι ρωσική».

ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ!

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Russia Today, αυτομόλησε ο αρχηγός του ουκρανικού στόλου Ντέντις Μπερεζόφσκι και δήλωσε πίστη στη φιλορωσική κυβέρνηση της Κριμαίας. Νωρίτερα είχε αυτομολήσει στους Ρώσους η ναυαρχίδα του ουκρανικού στόλου, η φρεγάτα Hetman Sahaidachny.

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ …ΠΑΝΕ ΡΩΣΙΑ

H υπηρεσία συνοριακής φύλαξης της Ρωσίας είπε σήμερα ότι περίπου 675.000 Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει την χώρα τους κι έχουν καταφύγει στη Ρωσία στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου φέτος και ότι υπάρχουν ενδείξεις μιας «ανθρωπιστικής καταστροφής» μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ- Τας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

Η Ρωσία «απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη» και πρέπει «να σταματήσει τις στρατιωτικές της δραστηριότητες και απειλές» εναντίον της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.
«Θα συζητήσουμε τις επιπτώσεις για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη και για τις σχέσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας» προσέθεσε ο Ράσμουσεν ο οποίος έκανε αυτές τις δηλώσεις πριν από την έναρξη της συνεδρίασης των πρεσβευτών των 28 χωρών μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχία με θέμα την ουκρανική κρίση.

«Αυτό που η Ρωσία κάνει τώρα στην Ουκρανία παραβιάζει τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Απειλεί την ειρήνη και ασφάλεια της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Ράσμουσεν.

“ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΕΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ”

Την ώρα που η Ουκρανία κηρύσσει γενική επιστράτευση και οι στρατιώτες της εγκαταλείπουν τις θέσεις τους, παραδίδοντας τα όπλα και προσχωρώντας στις ρωσικές δυνάμεις, ο μεταβατικός πρωθυπουργός της χώρας Αρσένι Γιάτσενιουκ δηλώνει «είμαστε στο χείλος της καταστροφής» και ρίχνει την ευθύνη για την εκρηκτική κατάσταση στην χώρα στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρι Πούτιν.

«Αν ο Πούτιν θέλει να είναι ο Πρόεδρος που θα σημάνει τον πόλεμο ανάμεσα σε δύο χώρες φιλικές και γειτονικές, τότε κατάφερε το στόχο του» είπε ο Ουκρανός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης τύπου στο Κοινοβούλιο.

«Βρισκόμαστε σε κόκκινο συναγερμό. Δεν πρόκειται για μία απειλή, πρόκειται πραγματικά για την κήρυξη του πολέμου εναντίον της χώρας μου»

Τεράστιες διαδηλώσεις έγιναν σήμερα στο κέντρο του Κιέβου, της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν φοβούμενοι τον πόλεμο, αλλά και για να υπερασπιστούν την ενότητα της χώρας.

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση στην Ουκρανία είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη» και κάλεσε τη Ρωσία να να παύσει να παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και την εδαφική της ακεραιότητα.

«Είναι επειγόντως απαραίτητο όλοι εκείνοι που ευθύνονται να παύσουν να προχωρούν σε περαιτέρω ενέργειες που μπορούν να γίνουν αντιληπτές μόνο ως μία πρόκληση» τόνισε ο Σταϊνμάγερ σε μία ανακοίνωση.

«Ο,τιδήποτε άλλο θα οδηγούσε σε μία κλιμάκωση με αβέβαιες, πιθανόν δραματικές επιπτώσεις»

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ – 90 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες προκειμένου να εξευρεθεί τρόπος να αποκλιμακωθεί η κριση στην Ουκρανία.

Η ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΜΠΑΜΑΠΟΥΤΙΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ. Με σηκωμένα τα μανίκια και casual ντύσιμο- φοράει τζιν παντελόνι και πουκάμισο- ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται στο Οβάλ γραφείο στο Λευκό Οίκο,

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπαράκ Ομπάμα είχε το βράδυ του Σαββάτου ο Βλάντιμιρ Πούτιν όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Ο ρώσος πρόεδρος είπε στον αμερικανό ομόλογό του ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τα συμφέροντα της και εκείνα των ρωσόφωνων όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με τη δυνατότητα της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία.

«Σε απάντηση για τις εκφρασμένες ανησυχίες από τον Ομπάμα σχετικά με τα σχέδια για την πιθανή χρήση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, ο Πούτιν επέστησε την προσοχή στις προκλητικές και εγκληματικές ενέργειες από τους υπερεθνικιστές, που στην ουσία ενθαρρύνονται από τις σημερινές αρχές στο Κίεβο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι υπάρχουν πραγματικές απειλές για τη ζωή και την υγεία των ρώσων πολιτών και των συμπατριωτών μας στην ουκρανική επικράτεια. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι αν η βία εξαπλωθεί περαιτέρω στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας και της Κριμαίας, η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τα συμφέροντά της αλλά και αυτά των ρωσόφωνων που ζουν εκεί» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΗΠΑ – ΡΩΣΙΑΣ…ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Για κίνδυνο πρόκλησης περαιτέρω αστάθειας και κλιμάκωσης που θα απειλήσει την ευρωπαϊκή και διεθνή ασφάλειας σε περίπτωση επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία έκανε λόγο ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χάγκελ σε τηλεφωνική συνομιλία με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σόιγκου.

Ο ΚΑΝΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ…

Προειδοποιήσεις για απόσυρση τη συμμετοχή του από τη σύνοδο κορυφής της G8 στο Σότσι απηύθυνε ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ

«Ενωνόμαστε μαζί με τους συμμάχους μας για να καταδικάσουμε με τον πιο σθεναρό τρόπο τη στρατιωτική επέμβαση του ρώσου προέδρου Πούτιν στην Ουκρανία», ανακοίνωσε ο καναδός πρωθυπουργός. «Οι ενέργειες αυτές συνιστούν σαφή παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Συνιστούν επίσης παραβίαση από τη Ρωσία των υποχεώσεών της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ – ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ – Η ΡΩΣΙΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

Η ένταση στην Ουκρανία κλιμακώνεται με τον πόλεμο να βρίσκεται προ των πυλών, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποιεί έκτακτη συνεδρίαση, ο νυν Πρόεδρος της Ουκρανίας Τουρτσίνοφ έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις σε ετοιμόπολεμη κατάσταση και προειδοποίησε τη Ρωσία πως η οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια εις βάρος της χώρας του θα οδηγήσει σε πόλεμο, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συνεδριάζουν εκτάκτως τη Δευτέρα και η παγκόσμια κοινή γνώμη αναμένει τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.

ΤΡΕΙΣ είναι οι “σιωπηλοί” στο παιχνίδι τακτικής που παίζεται. Ο Μπαράκ Ομπάμα ο Β.Πούτιν ΚΑΙ Η ΓΙΟΥΛΙΑ ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ.

Ο πρώτος, βρίσκεται σε συννενοήσεις με τους συμμάχους, όπως είπε, καθώς συνεδριάζει εκτάκτως και το ΝΑΤΟ, ο δεύτερος, δήθεν δεν έχει λάβει απόφαση να στείλει στρατό στην Κριμαία, ενώ είναι σαφές ότι ήδη η Κριμαία βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο των Ρώσων ΚΑΙ Η ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ!

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι είναι πολύ πιθανό, η Γιούλια Τιμοσένκο, να βρεθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες ή ώρες στη Μόσχα, όπου σε συνάντηση με τον Πούτιν θα βρουν τη χρυσή τομή που θα δώσει και τέλος στην κρίση. Εννοείται, ότι η Τιμοσένκο, δεν θέλει σε καμία περίπτωση ούτε τη διάσπαση της Ουκρανίας, αλλά ούτε και να είναι δέσμια, όταν αναλάβει μετά από εκλογές την Προεδρία της χώρας, των ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ που σήμερα είναι βαθιά “χωμένες” στην κυβέρνηση του Κιέβου.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

Τρεις είναι οι λόγοι που η Μόσχα δε θα αφήσει εύκολα την Κριμαία:

1. Η ναυτική βάση της Σεβαστούπολης είναι εξαιρετικά μεγάλης στρατηγικής σημασίας.

2. Οι ρωσόφωνοι της περιοχής αποτελούν το 60% του πληθυσμού

3. Από την Κριμαία περνούν οι σημαντικότεροι αγωγοί που στέλνουν το ρωσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Original article: Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΑΤΤΕΙ – Η ΔΥΣΗ ΒΓΑΖΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ.

Keywords
ρωσία, russia today, ρωσία, οηε, πρωι, πουτιν, ηπα, νατο, γεν, russia, today, επιστρατευση, διαδηλωσεις, τηλεφωνο, ομπαμα, γαλλια, φωτο, επικοινωνια, σαββατο, τζιν, υπουργοι, αποσυρση, συμμετοχή, ουκρανια, εκλογες, ρωσοι, original, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, αποσυρση αυτοκινητων 2011, καθαρα δευτερα, στρατος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, χωρες, αυτοκινητα, γνωμη, εθνικη, ηπα, θαλασσα, θεμα, ινδια, κινα, οηε, ουκρανια, ρωσικα, σημαιες, τηλεφωνο, υγεια, φωτογραφια, φωτο, ωρα, russia, βετο, βραδυ, βρισκεται, γεν, γινει, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, δηλωσεις, δωσει, διαδικτυο, εδαφος, ευκολα, ειπε, ειρηνη, ενεργεια, εξελιξη, εξι, επικοινωνια, ευθυνη, ευρωπη, ζωη, υπηρεσια, οικο, κυβερνηση, κιεβο, λαβαρο, λογια, λογο, μοσχα, νατο, τζιν, ντυσιμο, οβαλ, ουσια, οχηματα, πιστη, πλοια, πουτιν, πρωι, σαββατο, συζητησουμε, συμμετοχή, σοτσι, συνθηματα, σχεδια, τομη, χρυση, χρυση τομη, ωρες, αδυνατο, ασφαλεια, βηματα, δικαιωμα, χωρα, λευκο, παιχνιδι, πηγες, πληροφοριες, russia today, ρωσοι, σημαια, today, θεσεις
Τυχαία Θέματα