Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ” ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ – ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ

Με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, να κατηγορεί εκ νέου την κυβέρνηση και τα κόμματα που δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών με αντικείμενο τη βίαιη προσαγωγή του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και όσους “συνέπραξαν στη συγκάλυψη υποθέσεων διαφθοράς και υπέθαλψαν παράγοντες που ζημίωσαν

το δημόσιο συμφέρον”, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Επιτροπής.

Παρότι η απογευματινή συνεδρίαση επαναλήφθηκε, ώστε να σχηματισθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία και να ληφθεί η απόφαση για τη βίαιη προσαγωγή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν. Δεν προσήλθε κανείς βουλευτής επιπλέον εκείνων που παρέστησαν στην απογευματινή συνεδρίαση, παρά και το ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε ανασυγκροτήσει την Επιτροπή με νέα μέλη.

Το γεγονός κατήγγειλε η πρόεδρος της Βουλής λέγοντας: “Ντρέπομαι για λογαριασμό αρχηγών κομμάτων και βουλευτών που εμπόδισαν τη βίαιη προσαγωγή του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος καταρράκωσε το δημόσιο συμφέρον”. Πάντως η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαίρεσε τους βουλευτές οι οποίοι κλήθηκαν τελευταία στιγμή να παραστούν.

Ακόμα, τόνισε ότι η κοινωνία παραμένει άγρυπνη και “θα δώσει ένα μάθημα σε όσους θέλησαν να πιστέψουμε ότι η Δημοκρατία θα πεθάνει στον τόπο που γεννήθηκε” και πρόσθεσε πως “κάποιοι δολοφονούν τη Δημοκρατία, αλλά κάποιοι δεν είναι πρόθυμοι να παραδώσουν τα όπλα της λαϊκής κυριαρχίας”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ: ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΑΠΑΡΤΙΑ – ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

Εκμεταλλευόμενη την επιπολαιότητα των περισσοτέρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, που αγνόησαν την επιστολή της, με την οποία τις καλούσε να ορίσουν τους νέους βουλευτές που θα μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (σ.σ. προς αντικατάσταση όσων ανεξαρτητοποιήθηκαν και όσων υπουργοποιήθηκαν στον πρόσφατο ανασχηματισμό), όρισε μόνη της τη νέα σύνθεση της επιτροπής. Ο Κανονισμός της Βουλής, άλλωστε, της δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Συγκεκριμένα, ως νέα μέλη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε τους Νάντια Βαλαβάνη, Βασίλη Χατζηλάμπρου και Γιάνη Βαρουφάκη. Όμως, και οι τρεις, αν και παραμένουν τυπικά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικά έχουν διαφοροποιηθεί.

Κατ’ επέκταση, η νέα σύνθεση της δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνει αποφάσεις και να μην προσκρούει στο εμπόδιο της έλλειψης απαρτίας.

Συγκεκριμένα, με τη νέα σύνθεση ελέγχεται το ένα τέταρτο και αυτό γιατί μεταξύ των 20 μελών περιλαμβάνονται η ίδια η Ζ. Κωνσταντοπούλου και οι Ν. Βαλαβάνη, Β. Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή, Θανάσης Πετράκος.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η κυρία Κωνσταντοπούλου είναι έτοιμη να δώσει την εντολή για τη βίαιη προσαγωγή, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απαρτία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς είναι παρόντα τέσσερα μέλη και απαιτείται άλλο ένα -η κυρία Βαλαβάνη ή ο κ. Βαρουφάκης.

Θα περιμένει μέχρι τα μεσάνυχτα για την απαρτία

Πάντως, η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών ξεκίνησε περίπου στις 18:15 το απόγευμα, χωρίς απαρτία, καθώς αυτή την στιγμή παραβρίσκονται τέσσερα μέλη (Ζ. Κωνσταντοπούλου, Ρ. Μακρή, Β. Χατζηλάμπρου, Θ. Κώτσιας).

Ωστόσο, η πρόεδρος επισήμανε ότι θα διακοπούν οι εργασίες έως το βράδυ, ώστε να προσέλθει ακόμα ένας βουλευτής.

Σφοδρή επίθεση σε πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Επιπροσθέτως, η κυρία Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση προς τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναφορικά με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, είπε ότι «η δράση του είναι αντισυνταγματική… Ο ρόλος του δεν είναι να παίρνει θέση και μέρος στην εκλογική διαδικασία. Δεν είναι να δημιουργεί συνθήκες που δεν εγγυώνται την ισότιμη συμμετοχή στις εκλογές όλων των δυνάμεων που πρόκειται να μετέχουν στις εκλογές. Ο ρόλος του δεν είναι να φαλκιδεύει την διαδικασία απόπειρας ολοκλήρωσης της κοινοβουλευτικής περιόδου υπηρετώντας την επιταγή που έχει από τα χείλη του παραιτηθέντα πρωθυπουργό να πάμε άρον-άρον σε εκλογές».

Επίσης, πρόσθεσε πως «απ’ ό.τι φαίνεται, ο κ. Παυλόπουλος θα παραβιάσει και άλλη παράγραφο του Συντάγματος. Εχει σκοπό να μην συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και έχει σκοπό να παραλείψει την αναζήτηση δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της βουλής. Είναι αντισυνταγματική αυτή η δράση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Κορύφωσε την επίθεσή της, σημειώνοντας: «Η ανάμειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε τηλεφωνήματα με δανειστές, με εκπροσώπους εκείνων που εκβιάζουν την χώρα και μη εξουσιοδοτημένους μη θεσμικούς παράγοντες για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα -όχι του λαού και της δημοκρατίας-αποτελεί ακραία αντισυνταγματική συμπεριφορά του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της χώρας».

Και συμπλήρωσε «Του εξέφρασα την αντίθετή μου άποψη όταν παρακάμπτοντάς με επιχείρησε να πάρει αντίγραφού πρακτικού της ολομέλειας στην συνεδρίαση των προαπαιτούμενων προκειμένου να εκδοθεί ΦΕΚ για να επιδοθεί στους δανειστές. Πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να πάψει την αντισυνταγματική του δράση, να τερματίσει την εκτός ορίων δημοκρατικής νομιμότητας συμπεριφορά. Να πράξει όσα πρέπει εφόσον αποβεί άκαρπη η διερευνητική και να συγκαλέσει συμβούλιο αρχηγών και να μην επιχειρεί να δώσει ανισότιμο πλεονέκτημα σε εκείνους με τους οποίους συμπράττει στην κατάλυση της δημοκρατίας».

Μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακολούθησε η επίθεση προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στον κ. Πάνο Σκουρλέτη για τη δήλωσή του ότι «η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν δικαιούται δια να ομιλεί».

«Ο κ. Σκουρλέτης επιχείρησε να μου παραδώσει μαθήματα ηθικής, λέγοντας ότι δεν είμαι παλαιό στέλεχος του ΣυΡΙΖΑ και άρα δεν δικαιούμαι να ομιλώ. Του απαντώ ότι στη θέση του βουλευτή με ανέδειξαν οι συμπολίτες μου, εκλέγοντάς με πρώτη στην Α’ Αθήνας. Ποτέ δεν διανοήθηκα να προδώσω την εμπιστοσύνη τους. Ποτέ δεν διανοήθηκα να πω σε βουλευτή και πολιτικό μου σύντροφο -ακόμα και αν αυτός έχει εκλεγεί στο Επικρατείας και όχι με σταυρό, όπως ο κ. Σκουρλέτης- ότι δεν δικαιούται να ομιλεί».

Στη συνέχεια διεύρυνε τα πυρά της και προς το Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας: «Κάποιοι αποφάσισαν να πάψουν να προσπαθούν και να υπογράψουν συμβόλαιο θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ για να διατηρήσουν τις υπουργικές και πρωθυπουργικές τους καρέκλες με συμμάχους όχι την κοινωνία αλλά τους δανειστές».

Keywords
Τυχαία Θέματα