Η μελλοντική στρατηγική της νομισματικής πολιτικής στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Κ.Τ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) συνεδρίασε στις 18-20 Ιουνίου 2021 στην περιοχή Taunus κοντά στη Φρανκφούρτη για το ετήσιο συνέδριο της. Ήταν η πρώτη προσωπική συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Μάρτιο του 2020.

Η συνεδρίαση επικεντρώθηκε στην προώθηση των συζητήσεων σχετικά με την αναθεώρηση της στρατηγικής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Τα θέματα που εξετάστηκαν περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, τον ορισμό και τη μέτρηση της σταθερότητας των τιμών, το υποκείμενο αναλυτικό πλαίσιο, τον μεσοπρόθεσμο προσανατολισμό, τον ρόλο της κλιματικής αλλαγής στη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής και τον εκσυγχρονισμό της επικοινωνιακής πολιτικής.

«Ήταν καλό να συναντηθούμε ξανά αυτοπροσώπως και η επαρχία Taunus ήταν ιδανική για επανασύνδεση μετά από μήνες μόνο ψηφιακών συναντήσεων», δήλωσε η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. «Χαίρομαι που καταφέραμε να έχουμε σε βάθος συζητήσεις και σημειώσαμε ικανοποιητική πρόοδο στη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών της μελλοντικής μας στρατηγικής νομισματικής πολιτικής, στη συνεδρίαση μας».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα δημοσιοποιήσει το αποτέλεσμα της αναθεώρησης της στρατηγικής αφού λάβει επίσημες αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα