Η Λαγκάρντ καθησυχάζει για τα επιτόκια και έδωσε φτερά στα χρηματιστήρια

Άνοδος με ρεκόρ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την αισιοδοξία που εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι ο πληθωρισμός στην ζώνη του ευρώ θα υποχωρήσει κάτω από τον στόχο του 2% μεσοπρόθεσμα.

«Όσον αφορά τα επιτόκια πολιτικής, στις μελλοντικές μας οδηγίες διατυπώσαμε ξεκάθαρα τις τρεις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται πριν αρχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια. Παρά την τρέχουσα άνοδο του πληθωρισμού, οι προοπτικές

για τον πληθωρισμό μεσοπρόθεσμα παραμένουν συγκρατημένες και, ως εκ τούτου, αυτές οι τρεις προϋποθέσεις είναι πολύ απίθανο να ικανοποιηθούν το επόμενο έτος» είπε.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,35% στις 488,43 μονάδες, σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο  DAX, σημειώνοντας άνοδο 0,3% στις 16.148,64 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 έκλεισε σε ρεκόρ, ενισχυμένος κατά 0,5% στις 7.128,63 μονάδες. Ο FTSE 100 έκλεισε με μικρά κέρδη 0,05% στις 7.351,86 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,5%, ενώ ο ισπανικός IBEX έκλεισε με μικρά κέρδη 0,2%.

Οι μετοχές της Royal Dutch Shell σημείωσαν άλμα 2,1% μετά την ανακοίνωση του ενεργειακού κολοσσού ότι θα απλοποιήσει την επιχειρηματική της δομή και θα μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ολλανδία.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα