Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ “ΕΣΤΡΩΣΕ” ΧΑΛΙ ΣΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ – ΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, QE ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ …ΑΡΓΟΤΕΡΑ

23:08 5/6/2017 - Πηγή: BankWars

Η Κριστίν Λαγκάρντ έστρωσε το χαλί στον Β.Σόιμπλε και “ενταφίασε” τις ελληνικές προσδοκίες για μια καλή λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είπε σε αποκλειστική συνέντευξη της

στην Handelsblatt, είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και να δώσει στους ευρωπαίους πιστωτές περισσότερο χρόνο μέχρι να διευθετηθεί η διαμάχη αναφορικά με το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, χωρίς όμως την εκταμίευση κεφαλαίων προς την Ελλάδα.

“Αν οι πιστωτές δεν βρίσκονται ακόμη στο στάδιο αυτό όπου μπορούν να συμφωνήσουν και να σεβαστούν τις υποθέσεις μας, αν τους χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να φτάσουν σε αυτό το σημείο μπορούμε να το αναγνωρίσουμε αυτό και να τους δώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο”, δήλωσε.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ μίλησε επίσης για την ανάγκη επέκτασης των ωριμάνσεων, αλλά και αναβολής πληρωμής των τόκων των ελληνικών δανείων, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Όπως είπε η κ. Lagarde, το ΔΝΤ θα είναι σε θέση να συμμετάσχει επί της αρχής στο πρόγραμμα διάσωσης, αλλά πρόσθεσε ότι η εκταμίευση κεφαλαίων θα εξακολουθήσει να συνδέεται με την έγκριση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Συμπέρασμα: Στις 15 Ιουνίου θα δοθεί το πράσινο φως για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και τίποτα παραπάνω. Με το κλείσιμο της αξιολόγησης, η Ελλάδα θα πάρει, πιθανότατα “σπασμένη” δόση 10,3 δισ. ευρώ: 7,2 δισ για να πληρώσει τους δανειστές τον Ιούλιο και τα υπόλοιπα τον Σεπτέμβριο. Στο eurogroup, θα δοθεί επίσης στην Ελλάδα, ένα …ωραίο κείμενο – υποσχετική για το χρέος, ανάλογο που είχε πάρει τον Δεκέμβριο του 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά. Θέμα QE,, τουλάχιστον για τώρα, δε φαίνεται να υφίσταται.

ESM – Strauch: Επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

ΠΑΓΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ – QE ΒΑΖΟΥΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ; ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ; – Η κυβέρνηση, ο Στουρνάρας και το δίδυμο Σόιμπλε-Τόμσεν

Keywords
Τυχαία Θέματα