Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ

Η αλήθεια, όσο πικρή και αν είναι, πρέπει να λέγεται. Με τα μέχρις στιγμής στοιχεία:

- Η Ρωσία υποδέχθηκε πολύ ψυχρά τον υπουργό Οικονομικών Σαρρή, αρνήθηκε να τον δει ο Πούτιν. Και ως εδώ, καλά. Ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι «το σχέδιο οικονομικής βοήθειας για την Κύπρο έχει περιπλεχθεί και όποια λύση εξευρεθεί δεν πρέπει να βλάψει τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ε.Ε.».

- Η Τρόικα

δε δέχθηκε το σχέδιο που παρουσίασε η Κύπρος εναλλακτικά .

- Η ΕΚΤ λέει ότι θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα στο σύστημα, μόνο αν υπάρξει συμφωνία σωτηρίας της Κύπρου.

- Κανένας στην Ευρώπη, ούτε καν η Γαλλία, βρέθηκε να πει μια καλή κουβέντα υπέρ της Κύπρου και του τραπεζικού της συστήματος. Αντίθετα, όλοι, έριξαν τα βέλη τους στο τραπεζικό αυτό σύστημα, ξεχνώντας προφανώς ότι αντίστοιχό του είναι αυτό του Λουξεμβούργου, για το οποίο κανένας δε μίλησε. Προφανώς, γιατί το Λουξεμβούργο δεν έχει Ρώσους καταθέτες, αλλά και γιατί δεν αντιμετωπίζει θέμα χρεωκοπίας, όπως η Κύπρος.

- Για τη Γερμανία, δε συζητάμε. Όχι μόνο επιμένει στη θέση της, αλλά τη βγήκε και από πάνω στους πολιτικούς της Κύπρου. «Εσείς συμφωνήσατε να φορολογηθούν όλες οι καταθέσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών των 100.000 ευρώ. Εμείς, σας προτείναμε υψηλό φόρο 16% στις καταθέσεις άνω των 100.000».

- Η Ελλάδα, στην κατάσταση που βρίσκεται, ούτε ψήφο στη …Γιουροβίζιον δε μπορεί να δώσει στην Κύπρο, αν πρώτα δεν πάρει την άδεια της Γερμανίας και της τρόικας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΟΜΟΡΦΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΒΡΑΔΥΑ ΜΕ ΤΟ «ΟΧΙ», ΑΛΛΑ όπως είπαμε και από το πρωί, τα ΟΧΙ έχουν συνέπειες.

Η Κύπρος, ίσως και αύριο το πρωί, με απόφαση των αρχηγών των κομμάτων που έχει καλέσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα επανέλθει στις αγκάλες της ευρωζώνης και της τρόικας. Και επειδή αυτές οι δύο νοιώθουν… απατημένες, θα της ψήσουν της Κύπρου και ολίγον το ψάρι στα χείλη…

VAL

Keywords
Τυχαία Θέματα