Η Καρδίτσα αποκτά μικρό αεροδρόμιο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ενεργοποίηση του μικρού αεροδρομίου Μυρίνης στο Δήμο Καρδίτσας, καθώς ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του πεδίου προσγείωσης μήκους 700 μέτρων και πλάτους 20 μέτρων.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας Κώστας Παπαλός, πήγε σήμερα στο χώρο όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες, και δήλωσε ότι με την ασφαλτόστρωση του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης, ολοκληρώνεται η Α΄ Φάση κατασκευής του αεροδρομίου προϋπολογισμού 650.000 ευρώ.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν διάφορα αεροσκάφη κι αυτό μάλιστα θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι.
Αναφερόμενος

στην επόμενες ενέργειες του Δήμου ο κ. Παπαλός υπογράμμισε ότι επίκειται η διάνοιξη δύο διαδρόμων ασφαλείας δεξιά και αριστερά του κεντρικού διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης και η τοποθέτηση των απαραίτητων σημάτων.

Σε ό,τι αφορά στην προβλεπόμενη κτιριακή εγκατάσταση, η μελέτη έχει παραληφθεί, ωστόσο περιλαμβάνεται στην Β΄ Φάση του έργου και αυτή την στιγμή δεν είναι απαραίτητη προκειμένου να χρησιμοποιείται το πεδίο προσγείωσης για αεραθλητισμό, υπογράμμισε ο δήμαρχος.
Το έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Θησέας», γίνεται σε δημοτική έκταση 159 στρεμμάτων.

Το μικρό αεροδρόμιο Μυρίνης θα ανήκει στην κατηγορία D, έχοντας τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τύπους ελαφρών αεροσκαφών που προσγειώνονται στα περισσότερα αεροδρόμια των ελληνικών νησιών και να αποτελέσει πυρήνα ανάπτυξης του αεραθλητισμού στη Θεσσαλία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα