Η ιστορία του αντιχουντικού αγώνα ένωσε Τσίπρα – Ζωή και μπαμπά Κωνσταντόπουλο

Για τον δημοκρατικό πατριωτισμό που έχει ανάγκη ο τόπος σήμερα μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποχωρώντας από την εκδήλωση για την πτώση της δικτατορίας στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ). Ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι ο δημοκρατικός πατριωτισμός είναι σήμερα οδηγός στους αγώνες του λαού προκειμένου «να επιστρέψει στον τόπο μας η κυριαρχία που χάσαμε εξ αιτίας αυτής της μεγάλης οικονομικής κρίσης». Πρόσθεσε επίσης ότι χρειάζεται να μπορέσουμε να σταθούμε στα

πόδια μας όρθιοι για να ατενίζουμε μέλλον με αισιοδοξία.

Ο κύριος Τσίπρας είπε επιπλέον πως σαράντα χρόνια μετά την κατάρρευση της ξενοκίνητης δικτατορίας των συνταγματαρχών τιμούμε τους αγωνιστές που φυλακίστηκαν αγωνίστηκαν θυσιάστηκαν για να επιστρέψει η Δημοκρατία στην πατρίδα μας.

Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση πως «ο ελληνικός λαός έχει αποθέματα πίστης και αυτοπεποίθησης για να μπορέσει να αντιμετωπίσει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), στα πρώην κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Εκεί παραβρέθηκε και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την οποία ο πρωθυπουργός είχε θερμό χαιρετισμό.


<span itemprop=”name”
content=”IMG_0761″></span>
<span
itemprop=”description”
content=””></span>
<span
itemprop=”duration”
content=”33″></span>
<span
itemprop=”thumbnail”
content=”http://pthemavodp.edgesuite.net/p/787781/sp/78778100/thumbnail/entry_id/1_9ehymsnj/version/100000/acv/121″></span>
<span
itemprop=”width”
content=”600″></span>
<span
itemprop=”height”
content=”480″></span>

Κατά την άφιξή του ο Αλέξης Τσίπρας είχε θερμό εναγκαλισμό και με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού και πατέρα της προέδρου της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα