Η γραφειοκρατία “κόβει τα πόδια” των επιχειρήσεων – Τεράστιο κρατικό «βάρος» στις ελληνικές εταιρείες

Στη 144η θέση, επί 148 χωρών, κατατάσσεται η Ελλάδα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του World Economic Forum, με κριτήριο την γραφειοκρατία και το κρατικό «βάρος» προς τις επιχειρήσεις.

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται η Σιγκαπούρη, ως η χώρα με τη μικρότερη επιβάρυνση προς τις εταιρίες, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, εκτός της χώρας μας, φιγουράρουν πολλές

ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία (125η), η Γαλλία (130η), η Πορτογαλία (132η) και η Ιταλία (146η). Οι δε ΗΠΑ υποχώρησαν το 2013 στην 80η θέση, από την 23η πριν από μια επταετία.

Σε γενικές γραμμές, υπογραμμίζει ο Economist, οι αναδυόμενες αγορές προχωρούν σε μείωση της γραφειοκρατίας τη στιγμή που οι ανεπτυγμένες χώρες ενισχύουν τη νομοθεσία τους. Αυτό είναι προβληματικό δεδομένου ότι την ίδια ώρα, δυσκολεύονται να παράγουν ανάπτυξη, σημειώνει.

Το BusinessEurope εκτιμά ότι το διοικητικό βάρος για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις διαμορφώνεται στο 3,5% του ΑΕΠ. Σχεδόν το μισό οφείλεται στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας με ιδιαίτερο ζήλο από συγκεκριμένες χώρες της περιφέρειας.

Original article: Η γραφειοκρατία “κόβει τα πόδια” των επιχειρήσεων – Τεράστιο κρατικό «βάρος» στις ελληνικές εταιρείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα