Η Γερμανία “βάζει πόδι” σε Αλβανία – Σερβία – Βοσνία – Υπόσχεται ένταξη στην ΕΕ – “Κόντρα” στην Αθήνα

00:15 9/7/2015 - Πηγή: BankWars

Μία ημέρα έπειτα από την Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα και το τελεσίγραφο που έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση, η Καγκελάριος Α.Μέρκελ ξεκίνησε διήμερη περιοδεία σε Αλβανία, Σερβία και Βοσνία.

Η Άνγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε την Αλβανία ότι δεν καθυστερούν επίτηδες οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, αλλά τόνισε ότι τα Τίρανα πρέπει να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις

για να εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την κ.Μέρκελ τόνισε ότι η Αλβανία θα υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να γίνει μέλος της ΕΕ, αλλά επεσήμανε πως και η ΕΕ θα πρέπει να αναλάβει τον ρόλο της. Από την πλευρά της, η κυρία Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πολύ θερμή υποδοχή που της επιφύλαξαν οι αλβανικές Αρχές και εξέφρασε τη στήριξη της χώρας της στη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ.

ΚΑΡΦΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΣΕΡΒΙΑΣ!

Αντίστοιχη θερμή υποδοχή έτυχε η Καγκελάριος στη Σερβία, όπου πισκέφτηκε το Βελιγράδι και συνάντησε τον πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Επαίνεσε τη σερβική κυβέρνηση για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει και έριξε τα καρφιά της για την Ελλάδα, λέγοντας πως η Σερβία δεν θα γίνει… Ελλάδα, αν ακολουθήσει την δύσκολη οδό και λάβει τα σωστά μέτρα.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον κ. Βούτσιτς και απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν προτίθεται να βοηθήσει την χώρα, ώστε να μην επαναληφθεί το «ελληνικό σενάριο», η καγκελάριος είπε ότι η κατάσταση στη Σερβία «είναι εντελώς διαφορετική απ΄ ότι στην Ελλάδα».

«Εδώ έχουμε μία κυβέρνηση που επιθυμεί να διαβεί μία όχι και τόσο εύκολη οδό και αυτό θα αποδώσει καρπούς, όπως στις περιπτώσεις της Πορτογαλίας και της Ισπανίας. Είμαι πεπεισμένη για αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ, σημειώνοντας μάλιστα πως δεν είναι αισιόδοξη πλέον για την πορεία της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την Μέρκελ, σε αντίθεση με την Σερβία, «τα πράγματα στην Ελλάδα δεν πηγαίνουν καλά»

Keywords
Τυχαία Θέματα