Η Γαλλία επέβαλε πρόστιμο μισού δισεκατομμυρίου στην Google

Με πρόστιμο, ύψους 500 εκατ. ευρώ, τιμωρήθηκε η Google από τις γαλλικές εποπτικές αρχές, καθώς ο αμερικανός κολοσσός αγνόησε την απόφαση του Παρισιού για την υπογραφή μια νέας δίκαιης συμφωνίας με τους εκδότες, όσον αφορά το διαδικτυακό περιεχόμενο.

Επρόκειτο, συγκεκριμένα, για την εφαρμογή δικαστικής απόφασης του 2020, η οποία καλούσε την Google να διαπραγματευτεί νέες συμφωνίες με τους εκδότες περιεχόμενου, δηλαδή τα ενημερωτικά sites,

σχετικά με τη δημοσίευση άρθρων στην υπηρεσία Google News.

«Το πρόστιμο των 500 εκατ. ευρώ λαμβάνει υπόψη τη σοβαρότητα των παραβιάσεων της Google, κάτι που οδήγησε σε περαιτέρω καθυστέρηση της εφαρμογής του νόμου» δήλωσε η πρόεδρος της αρμόδιας γαλλικής αρχής, Isabelle de Silva.

Η διαμάχη της Google με τους εκδότες περιεχομένου κρατάει εδώ και αρκετά χρόνια, με τους δεύτερους να ζητούν την παρέμβαση των κυβερνήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη τάση της Google να κερδίζει διαφημιστικά έσοδα, αξιοποιώντας το περιεχόμενο τρίτων.

Τα παράπονα των media έφθασαν στις γαλλικές δικαστικές αίθουσες μόλις το 2019, με την απόφαση να δημοσιεύεται έναν χρόνο αργότερα. Ανάμεσα στους προσφυγόντες ήταν και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Keywords
Τυχαία Θέματα