“Η ευρωζώνη είναι το Δ’ Ράιχ” – “Σκηνή εγκλήματος στην Ελλάδα”

Επίθεση κατά της πολιτικής λιτότητας και του κοινού νομίσματος εξαπέλυσε ο Αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος, συνεργάτης της εφημερίδας Observer, Γκρέγκορι Πάλαστ ο οποίος θεωρεί τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη – το “Tέταρτο Ράιχ” όπως την ονομάζει – ως έναν από τους σημαντικότερους λόγους της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας.

Ο Αμερικανός συγγραφέας χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως “σκηνή εγκλήματος” και υποστηρίζει πως η πολιτική λιτότητας εν μέσω ύφεσης ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη της οικονομίας. Σύμφωνα με τον ίδιο οι επιταγές του ΔΝΤ προς την χώρα μας είναι παρόμοιες με αυτές σε χώρες της λατινικής Αμερικής που είχαν ως αποτέλεσμα να πωληθούν σε εξευτελιστικές τιμές πλουτοπαραγωγικές πηγές στο βωμό μιας υποτιθέμενης ανάπτυξης.

“Τα παραδείγματα χωρών της λατινικής Αμερικής μας δείχνουν πολλά. Η Ελλάδα χρειάζεται το νερό και την ενέργεια. Αν τα πουλήσει θα αναγκαστεί να τα αγοράζει από αμερικανικές ή γερμανικές εταιρίες” αναφέρει ο ίδιος ο Γκρέγκορι Πάλαστ ο οποίος με έναν λίβελο κατά της Ε.Ε καλεί τη χώρα μας να εγκαταλείψει πάραυτα την Νομισματική Ένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα