Η Εθνική Τράπεζα να σεβαστεί τη ιστορία της – “Κλωτσοσκούφι” διαμαρτυρομένων Servicers για το Frontier; Απαράδεκτο!

Τα “παπαγαλάκια”, δεν εμφανίζονται κάθε μέρα στα τραπεζικά δρώμενα, ούτε φυσικά διεκδικούν ρόλο τραπεζίτη, όπως συμβαίνει με ανάλογες στήλες σε άλλα sites οικονομικού -τραπεζικού περιεχομένου.

Όποτε όμως εμφανιστούν, κάτι έχουν να σχολιάσουν από τις “αποκαλύψεις” που έχουν “διοχετευθεί” στην πιάτσα.

Σήμερα, θα αναφερθούμε στην περίπτωση της τιτλοποίησης  Frontier της Εθνικής Τράπεζας, η οποία, ως γνωστόν, κατέληξε στο σχήμα  doValue-Bain-Fortress

που αναδείχθηκε ως προτιμητέος επενδυτής στον διαγωνισμό διεκδίκησής του στον οποίο συμμετείχαν επίσης τα σχήματα Intrum,  Pimco-Quant, και Davidson Kempner-Cepal. 

Η δουλειά είναι πολύ μεγάλη και τα 190.000 δάνεια που περιλαμβάνει το Frontier έχουν πολύ …ψωμί. Αυτό το… ψωμί των 6,1 δισεκατομμυρίων ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων, περνά έναντι 160 εκατομμυρίων ευρώ στο σχήμα της συγκεκριμένης  εταιρείας Διαχείρισης Απαιτήσεων (Servicer).

6,1 δισ, πολλά από τα οποία μάλιστα με εγγυήσεις ακινήτων, στα 160 εκατομμύρια, μόνο στον …αγγελικό κόσμο της “τρσπεζικής” (διεθνούς και όχι μόνο ελληνικής) μπορεί να συμβεί.

Τέλος πάντων, αυτό είναι …αλλουνού παπά ευαγγέλιο…

Διαβάζουμε λοιπόν στο site mononews, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι servisers που έμειναν εκτός νυμφώνος είναι έξαλλοι με το αποτέλεσμα, καθώς άλλος έδινε περισσότερα και έχασε, άλλος κόπηκε γιατί δεν είχε τα κριτήρια “κοινωνικής ευαισθησίας”(!!!) και άλλος γιατί αν έπαιρνε τη δουλειά θα είχε στα χέρια του το 70% του συνόλου των ελληνικών τραπεζικών τιτλοποιήσεων, κάτι που δεν θα ήθελε “πολιτικά” να συμβεί η Εθνική Τράπεζα.

Όπως είπαμε από την αρχή, ούτε τραπεζίτες είμαστε, ούτε ρόλο …ινστρούχτορα στο χώρο διεκδικούμε. Επίσης, με τους servisers, δεν έχουμε και τις καλύτερες των σχέσεων, καθώς προτιμούμε να είμαστε πιο κοντά στους δανειολήπτες (ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ, τους έχοντες που δεν πληρώνουν) που καθημερινά αντιμετωπίζουν Γολγοθά με απίστευτες πιέσεις να πληρώσουν τα 10 ευρώ που δανείστηκαν (και έγιναν 15 με τους τόκους), κάποιους που τα αγόρασαν από τις τράπεζες με 0,1 ευρώ και ζητούν το ποσόν ολόκληρο!

Δεν είναι όμως εικόνα αγοράς αυτή, να “πλακώνονται” οι…καθώς πρέπει κύριοι των servisers στην πλάτη μιας τράπεζας, του επιπέδου της Εθνικής. Παραπέμπει σε …τρίτο κόσμο, για να μην πούμε τίποτα βαρύτερο.

Τι θα πει το “διοχετευόμενο”,  “τα κριτήρια δεν ήταν αμιγώς οικονομικά”;

Αν αυτό ισχύει, κάποιος, θα πρέπει να βγει και να απαντήσει. Και αυτός ο κάποιος, είναι η Εθνική. Το οφείλει στο όνομα και την ιστορία της. Δεν μπορεί να γίνεται …κλωτσοσκούφι των όποιων διαμαρτυρομένων servisers.

bankwars

Keywords
Τυχαία Θέματα