ΧΑΟΣ ΣΤΗ Δ.ΑΤΤΙΚΗ – ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΟΡΓΗ ΓΙΑ …ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

upd: Εθνικό πένθος για τα 15 μέχρις στιγμής θύματα της θεομηνίας στη Δυτική Αττική κήρυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανακοίνωσε άμεσα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων.

Το κράτος…δικαίου (διαχρονικά), μπαίνει στο στόχαστρο για τον ωχαδελφισμό του, την ανοχή του στην παράνομη δόμηση, την αναισθησία του για τους αδύναμους (πραγματικά) πολίτες, τη έλλειψη σχεδιασμού για την προστασία τους. Δισεκατομμύρια έχουν περάσει από τα χέρια των κυβερνώντων και

δεν βρέθηκε ΕΝΑ έστω, ΕΣΠΑ, να “ακούσει” τους ειδικούς επιστήμονες γεωλόγους και να γίνει έργο ζωής. Φανταιζί εγκαίνια, κορδέλες, φρου – φρου και αρώματα από τα επικοινωνιακά επιτελεία και…ας τους να πνιγούν!

Οι καταστροφές στις φτωχογειτονιές της περιοχής είναι ανυπολόγιστες, με 500 κατεστραμμένα σπίτια, επιχειρήσεις και καταστήματα, πάνω από 300 αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί από τα ρέματα, ενώ το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Μεγάλα τμήματα της περιοχής έμειναν όλη την νύχτα χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ έχουν διακοπεί και οι τηλεφωνικές συνδέσεις.

«Τέτοιου τύπου καταρρακτώδεις βροχές δεν είναι συνηθισμένες στην Ελλάδα, όπου οι κακές υποδομές αφήνουν τους πολίτες ευάλωτους στις πλημμύρες» γράφει το Reuters.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΡΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗ Δ.ΑΤΤΙΚΗ – ΕΡΜΑΙΟ ΟΙ ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΕΣ – ΜΕΤΡΑ ΤΣΙΠΡΑ “ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ”

Τουλάχιστον δεκαπέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική κακοκαιρία που έπληξε την Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο. Ταυτόχρονα, οι τραυματίες που νοσηλεύονται στο Θριάσιο Νοσοκομείο ανέρχονται, στους δεκαεπτά (έντεκα είναι άντρες και οι έξι γυναίκες), με μια ηλικιωμένη γυναίκα να είναι διασωληνώμενη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί έξι σοροί.

Ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εντοπισμού εγκλωβισμένων ενώ επίσημα υπάρχουν δύο αγνοούμενοι.

Αλ. Τσίπρας: Εθνικό πένθος και άμεσα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Την οδύνη του για τα θύματα της θεομηνίας, που έπληξε την Δυτική Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας, ο κ. Παυλόπουλος, από τις πρωινές ώρες, ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης από την περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου.


Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ


«Αυτό που συμβαίνει στη Μάνδρα είναι μια ανείπωτη τραγωδία. Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τις καταστροφές, τις απώλειες περιουσιών και πάνω απ’ όλα για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν.
Η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και να τους παράσχει το ταχύτερο δυνατόν κάθε δυνατή στήριξη» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος μετέβη στη γέφυρα στην Ελευσίνα όπου γίνονταν προσπάθειες να αντληθούν τα ύδατα και να ανοίξει η εθνική οδός.

«Εξυπακούεται ότι δεν ήρθα εδώ για να καταλογίσω ευθύνες, αλλά για να έχω μια πλήρη εικόνα γι αυτήν την ανείπωτη τραγωδία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε πληροφόρηση και για τα δύο βασικά αντιπλημμυρικά έργα στη Νέα Πέραμο και την Μάντρα. «Δυστυχώς έχουν κολλήσει λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας» απάντησαν οι εκπρόσωποι των φορέων, ενώ σε ερώτηση του Προέδρου της ΝΔ για τη σύσκεψη που είχε γίνει προ εννιά ημερών στην Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Αττικής στην οποία είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, οι μετέχοντες στη συνάντηση υποστήριξαν ότι είχαν γίνει όλες οι προληπτικές ενέργειες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ακύρωση της κεντρικής εκδήλωσης ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, όπου θα μιλούσε και ο Πρωθυπουργός, ανακοίνωσε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ


Την οδύνη της για την τραγωδία εξέφρασε σήμερα (15/11/2017) η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, καλώντας την Πολιτεία οφείλει να αξιοποιήσει ό,τι μέσο διαθέτει για να βοηθήσει τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν.
«Είναι μία τραγωδία. Εκφράζουμε την οδύνη μας και στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες.
Η Πολιτεία οφείλει να αξιοποιήσει ό,τι μέσο διαθέτει για να βοηθήσει τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν».

Σημειώνεται ότι ματαιώθηκε εξ αιτίας των τραγικών εξελίξεων και το ντιμπέιτ Γεννηματά – Ανδρουλάκη εν όψει των εκλογών για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς την Κυριακή.

Ο ΣΤ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

«Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων από τις πλημμύρες.
Το κομματικό κράτος αδιαφορεί εδώ και δεκαετίες για τις υποδομές σε αυτές τις περιοχές, αφήνοντας τους πολίτες απροστάτευτους.
Μπράβο στην Πυροσβεστική και τα σωστικά συνεργεία που παλεύουν να σώσουν ότι σώζεται».

Ο Δ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ – ΚΚΕ

“Οι φτωχές εργατικές – λαϊκές οικογένειες πνίγονται κάθε χρόνο, κάθε φορά, είτε στην Αττική είτε σε όλη την Ελλάδα, ακριβώς γιατί δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές, με αποτέλεσμα να θρηνούμε συνεχώς θύματα, συνανθρώπους μας, να καταστρέφονται σπίτια, δηλαδή περιουσίες, που ο καθένας χτίζει με τους κόπους και με τον ιδρώτα μιας ζωής, δουλεύοντας σκυλίσια από το πρωί μέχρι το βράδυ” τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και εξέφρασε την αλληλεγγύη του και τα συλλυπητήριά του για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΖΗΤΑ Ο Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη οικονομικής στήριξης και ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες της και να τους παρασχεθούν οι απαραίτητες υποστηρικτικές υποδομές» τονίζει σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν ο ευρωβουλευτής Δ.Παπαδημούλης.

Παρέμβαση εισαγγελέα για την καταστροφή στη Δυτική Αττική

Ασύλληπτη τραγωδία – Έντεκα νεκροί στη Δυτική Αττική από τη θεομηνία – Παρέμβαση εισαγγελέα

Keywords
Τυχαία Θέματα