Η Ελλάδα κήδεψε τον ήρωα πιλότο Γιώργο Μπαλταδώρο

Με απέραντη θλίψη, μέσα σε ένα βουβό κλίμα ανείπωτης συγκίνησης η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον ήρωα σμηναγό, Γιώργο Μπαλταδώρο.

Στο Μορφοβούνι Καρδίτσας παίχτηκε η τελευταία πράξη της τραγωδίας που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα. Η οικογένειά του, σύζυγος, παιδιά, γονείς και μαζί τους όλοι οι Ελληνες είπαν το τελευταίο αντίο στον 34χρονο πιλότο.

Ο ήρωας σμηναγός λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, οδηγήθηκε στην τελευταία

του κατοικία.

Η συγκινησιακή φόρτιση ήταν μεγάλη όταν το τιμητικό άγημα της αεροπορίας απέδωσε τιμές.

Η κηδεία του, έγινε, παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, φίλων, συγγενών και συναδέλφων του εκλιπόντος.

«Μπαμπάκα μας θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας» γράφει το στεφάνι των δύο μικρών παιδιών του άτυχου σμηναγού

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Μαίρη, οι γονείς του και ο αδερφός του Χρήστος. Η σύζυγός του δεν άντεξε τον πόνο. Κατέρρευσε, , λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία του. Λίγο πριν αποχαιρετίσει τον άνθρωπό της, τον πατέρα των παιδιών της, τον άνθρωπο που το 2007 ξεκίνησε το ταξίδι της κοινής τους ζωής.

Η μητέρα κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας έκλαιγε και φώναζε «γιατί γιε μου, γιατί παιδί μου, πάρε με μαζί σου» αρνούμενη να πιστέψει την τραγωδία που χτύπησε την οικογένεια της.

Και η σύζυγος του, εμφανώς καταβεβλημένη, έκλαιγε γοερά πάνω στο φέρετρο που ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.

«Υπήρξες θαυμάσιος συνάδελφος φίλος και χειριστής. Σήμερα τιμούμε τη λεβεντιά που χάθηκε… Δεν εκφράζονται με λόγια τα συναισθήματα μας. Ήσουν ένας ανιδιοτελής εργάτης του ουρανού και η πατρίδας μας που πλέον σε κατατάσσει στους ήρωες της» επεσήμαναν οι συνάδελφοι του στο ύστατο χαίρε.

Οι καρδιές όλων λύγισαν όταν το φέρετρο βγήκε από τον Ιερό Ναό. Δείτε το βίντεο:

Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκονται όλοι οι κάτοικοι του χωριού και όχι μόνο. Εκεί είναι συνάδελφοί του, φίλοι του, άνθρωποι που τον γνώριζαν.

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, η κηδεία του Γιώργου Μπαλταδώρου

Από νωρίς έφτασε στον ιερό ναό του χωριού προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον αδικοχαμένο πιλότο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Αμυνας, Βασίλη Κικίλια και τον βουλευτή Καρδίτσας και Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Κώστα Τσιάρα.

Το «παρών» δίνει και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης

Στεφάνι στον τάφο του ήρωα πιλότου κατέθεσαν εκ μέρους του προέδρου της Δημοκρατίας ο επικεφαλής του στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας κ. Γρ. Πρεζεράκος. Επίσης, στεφάνι κατέθεσε ο κ. Καμμένος εκπροσωπώντς τον Αλέξη Τσίπρα. Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από τους ανώτατους αξιωματικούς των σωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα