Η ΕΚΤ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ’ΤΟ ΕΥΡΩ – ΕΚΤΙΜΗΣΗ JP MORGAN

Βέβαιη πως η ΕΚΤ δεν θα δείξει στην Ελλάδα την πόρτα της εξόδου από το ευρώ μέσω της διακοπής του ELA, εμφανίζεται η JP Morgan.

«Σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των περισσότερων, η ΕΚΤ δεν θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ,

μέσω της διακοπής του ELA» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα πραγματοποιηθεί, μόνο σε περίπτωση που οι Έλληνες το επιλέξουν δια δημοψηφίσματος» εξηγεί η JP Morgan.

Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, η JP Morgan αναμένει πως οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες θα εγκρίνουν την παράταση της παροχής ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.

«Το ELA θα διατηρηθεί για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να στηριχθούν επαρκώς οι ελληνικές τράπεζες» καταλήγει η τράπεζα.

Barclays

Την εκτίμηση πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παρατείνει την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες εκφράζει από την πλευρά της και η Barclays.

«Η ΕΚΤ πιθανώς θα παρατείνει το ELA προς τις ελληνικές τράπεζες λόγω της πιθανότητας συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των Βρυξελλών» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δεδομένης της πιθανότητας επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών επί της επιμήκυνσης του προγράμματος, η Barclays εκτιμά πως η ΕΚΤ θα παρατείνει το ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.

Όμως, καταλήγοντας προειδοποιεί πως «εάν οι ελληνικές αρχές δεν αποδεχθούν την πρόταση του Eurogroup, τότε η ΕΚΤ θα διακόψει την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες».

Goldman Sachs

Την άποψη ότι η ΕΚΤ δεν θα αποσύρει την στήριξη προς τις ελληνικές τράπεζες, καθώς εάν συμβεί κάτι τέτοιο, υποδεικνύεται ότι έχει, ήδη, ληφθεί πολιτική απόφαση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, εκφράζει η Goldman Sachs σε report της.

Παράλληλα ο οίκος, μετά τις χθεσινές εξελίξεις στο έκτακτο Eurogroup, τονίζει ότι οι πιθανότητες να υπάρξει λήξη του τρέχοντος προγράμματος χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας, χωρίς να έχει επιτευχθεί καμία συμφωνία έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

Πάντως οι αναλυτές του οίκου τονίζουν ότι παρά τη διαφαινόμενη διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών, τελικώς θα υπάρξει κάποιος συμβιβασμός, αλλά έως ότου υπάρξει οριστική νέα συμφωνία θα μεσολαβήσουν αρκετές δύσκολες διαπραγματεύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο ELA – Δημοσίευμα του Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα