Η δημοσιογράφος Αριστοτελία Πελώνη αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος

Η Αριστοτελία Πελώνη πολιτική συντάκτρια της εφημερίδας «Καθημερινή» με πολύχρονη εμπειρία και στο διπλωματικό ρεπορτάζ, ανακοινώνεται πιθανόν σήμερα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.

Πρόκειται για μια κίνηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει στόχο την ενίσχυση του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης σε μια στιγμή που τα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό που είναι ευρωπαϊκό θέμα, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και απαιτείται πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση

των κυβερνητικών θέσεων, πολιτικών και στρατηγικών.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος παραμένει ο υπουργός Στέλιος Πέτσας, ο οποίος έχει αυξημένες αρμοδιότητες. Η κυρία Πελώνη είναι μια ακόμη γυναίκα στην οποία δείχνει εμπιστοσύνη ο πρωθυπουργός. Κενά που υπήρξαν στην επικοινωνιακή διαχείριση για τα οποία εκφράστηκαν διαμαρτυρίες δημοσιογράφων και υπουργών αναμένεται τώρα να καλυφθούν.

Η δημοσιογράφος την Πέμπτη παραιτήθηκε από την «Καθημερινή» και αποχαιρέτησε τους συναδέλφους της χωρίς όμως να αποκαλύψει τα επόμενα βήματά της. Ο κ.Μητσοτάκης της έκανε την πρόταση στη συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου παραμονές Χριστουγέννων.

Η Αριστοτελία Πελώνη γεννήθηκε στο Μαυρομάτι Βοιωτίας. Σπούδασε στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ήταν πολιτική συντάκτρια στην εφημερίδα “Τα Νέα” και την «Καθημερινή». Έγραψε βιβλίο με τίτλο “Ιδεολογία κατά ρεαλισμού”, το οποίο βασίστηκε στη διδακτορική της διατριβή.

Keywords
Τυχαία Θέματα