Η Δεξιά των Σκοπίων ερωτά τον Ζάεφ σε ποια γλώσσα μιλάει και σε ποιόν λαό ανήκει

Ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ στο Νταβός εξέδωσε το VMRO-DPMNE, κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της πΓΔΜ.

Το VMRO-DPMNE χαιρετίζει τη συνάντηση και εκτιμά ότι “οι απευθείας επαφές των δύο Πρωθυπουργών μπορούν να συμβάλουν στην εμβάθυνση των σχέσεων και στην οικοδόμηση θετικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών”.

Ωστόσο, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, “αυτή τη στιγμή, το VMRO-DPMNE δεν διαθέτει καμία πληροφόρηση για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων γύρω από το πρόβλημα που έχει η γειτονική Ελλάδα με το όνομά μας. Έτσι, δεν γνωρίζουμε αν οι εξαγγελίες του Ζόραν Ζάεφ για μετονομασία του αεροδρομίου και του αυτοκινητοδρόμου αποτελούν μέρος κάποιας ευρύτερης στρατηγικής, για την οποία η κοινή γνώμη δεν έχει ενημερωθεί, ή αν πρόκειται για μονομερές βήμα της παρούσας κυβέρνησης της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’. Αν πρόκειται για κάποια στρατηγική”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “οι πολίτες αναμένουν να ενημερωθούν για τα οφέλη, ενώ αν πρόκειται για το δεύτερο, είναι δικαιολογημένη η ανησυχία ότι η χώρα κάνει μονομερείς υποχωρήσεις δίχως να κερδίζει κάτι”.

Το VMRO-DPMNE προσθέτει ότι “δεν διακρίνει αλυτρωτισμό στα υφιστάμενα ονόματα του αεροδρομίου και του αυτοκινητοδρόμου, που ο Πρωθυπουργός Zάεφ ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει. Οι “Μακεδόνες” πολίτες στη χθεσινή συνέντευξη τύπου άκουσαν πολλά πράγματα, δεν άκουσαν όμως τίνος κράτος είναι Πρωθυπουργός ο Zόραν Ζάεφ όπως δεν άκουσαν σε ποια γλώσσα μιλάει ή σε ποιόν λαό ανήκει”.

Keywords
Τυχαία Θέματα