Χάος με τους πρόσφυγες – Η Αυστρία στέλνει στρατό στα ελληνοσκοπιανά σύνορα!


Αυστριακοί στρατιώτες θα μπορούσαν να συνδράμουν την ΠΓΔΜ στη διασφάλιση των συνόρων της, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας της Αυστρίας, Χανς-Πέτερ Ντόσκοτσιλ, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες περιφέρονται στην ελληνική επικράτεια.

Η ανησυχία να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα στρατόπεδο εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών είναι πιο έντονη από ποτέ,

καθώς οι γειτονικές χώρες κλείνουν τα σύνορα και η Τουρκία δεν συνεργάζεται προκειμένου να εφαρμοστεί η συμφωνία με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Ο υπουργός Άμυνας της Αυστρίας πρόσθεσε ότι το διάστημα αυτό βρίσκεται στα Σκόπια αποστολή του αυστριακού υπουργείου Αμύνης προκειμένου να συζητήσει με τις εκεί αρχές το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας. Ο υπουργός σημείωσε ότι το ενδιαφέρον για μια ευρωπαϊκή λύση εξακολουθεί να είναι μεγάλο, εντούτοις όσο δεν υπάρχει μια λειτουργική καταγραφή στην Ελλάδα, μια πανευρωπαϊκή ανακατανομή ή μια συνεργασία με την Τουρκία, θα συνεχίσουν να υλοποιούνται εθνικά μέτρα.

Στη Βιέννη η σύνοδος των απροθύμων

Εν τω μεταξύ στη Βιέννη, Αυστρία και χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα αποφασίσουν σήμερα για τα σύνορα, ερήμην της Ελλάδας!

Ενώ η Γερμανία συνεχίζει να καταβάλλει προσπάθειες για την εξεύρεση μιας ευρωπαϊκής λύσης στο προσφυγικό, η Αυστρία έχει συγκαλέσει για σήμερα τη “συνάντηση των απροθύμων”, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle.

Στο προοίμιο της Διάσκεψης των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, η αυστριακή κυβέρνηση ζητά εκ νέου την αυστηροποίηση των ελέγχων κατά μήκος της Βαλκανικής Οδού, εντείνοντας παράλληλα τις πιέσεις προς τη Γερμανία, υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Η ΠΓΔΜ διαδραματίζει αποφασιστικής σημασίας ρόλο στα σχέδια της Βιέννης για περιορισμό των προσφυγικών ροών προς τη βόρεια Ευρώπη. “Στις χώρες της Βαλκανικής Οδού υπάρχει η ανησυχία ότι οσονούπω και η Γερμανία ενδέχεται να τερματίσει την πολιτική των ανοιχτών συνόρων με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να παραμείνουν εγκλωβισμένοι σε αυτές (τις χώρες της Βαλκανικής Οδού)”.

Κλειστή η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ – Πάνω από 2.500 πρόσφυγες έτοιμοι να αναχωρήσουν από τη Λέσβο

Κλειστή είναι, από νωρίς το πρωί, η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, ενώ το τελευταίο 24ωρο οι αρχές της γειτονικής χώρας, έχουν επιτρέψει την είσοδο σε μόλις 860 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής βρίσκονται αυτή την ώρα περίπου 3000 άνθρωποι και άλλοι 300 περιμένουν στο βενζινάδικο, στο ύψος του Πολύκαστρου.

Εν τω μεταξύ, από νωρίς το πρωί, “εγκαινιάσθηκε” η λειτουργία του κέντρου μετεγκατάστασης, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, με την έλευση -μέχρι στιγμής- 19 λεωφορείων με πρόσφυγες, 7 εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθαν από την Κοζάνη.

Πάντως, λεωφορεία με πρόσφυγες βρίσκονται σταθμευμένα -λόγω των αγροτικών μπλόκων- ή καθ’ οδόν σε όλη την εθνική οδό, από Αθήνα καθώς, όπως προκύπτει από στοιχεία της Επιθεώρησης Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Καβάλα έχει ξεκινήσει ένα λεωφορείο, ένα από Τρίκαλα, 23 από Λάρισα, 13 από Μαγνησία και 11 από Φθιώτιδα.

Ενδεικτικό του μεγέθους της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στη χώρα μας, είναι το γεγονός ότι πρόσφυγες ξεκίνησαν με τα πόδια από τη Λαμία προς την Ειδομένη!

Keywords
Τυχαία Θέματα