Η TP-Link κυκλοφορεί το HomeShield για Wi-Fi Routers και συστήματα Deco Mesh για Premium Ασφάλεια Δικτύου

16:05 3/9/2020 - Πηγή: BankWars

Η TP-Link, η Νο.1 εταιρεία παροχής προϊόντων Wi-Fi στον κόσμο, κυκλοφορεί το προηγμένο σχέδιο ασφάλειας οικιακού δικτύου, το TP-Link HomeShield για Wi-Fi Routers και Συστήματα Wi-Fi Deco Mesh, σε συνεργασία με την Avira. Όπως υποδηλώνει το όνομά του,

το HomeShield είναι μια ισχυρή ασπίδα για την ασφάλεια του οικιακού δικτύου, παρέχοντας αξιόπιστη προστασία συσκευών IoT, antivirus σε πραγματικό χρόνο, ισχυρούς γονικούς ελέγχους και προσαρμόσιμη ποιότητα υπηρεσίας.

Τα έξυπνα σπίτια, με την ποικιλία των συσκευών που δεν παρακολουθούνται και δεν είναι ασφαλή, είναι ένας εφιάλτης απορρήτου και ασφάλειας. Οι επεμβατικές συσκευές υποκλέπτουν τις πληροφορίες των χρηστών και οι πειρατικές συσκευές / δρομολογητές ξεκινούν επιθέσεις DDoS. Οι κίνδυνοι επιδεινώνονται από συσκευές που επισπεύδονται στην αγορά με ευπάθειες που οι χρήστες δεν γνωρίζουν ή δεν μπορούν να διορθώσουν. Ακόμη και το αμερικανικό FBI έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους εισβολής και παραβίασης της ιδιωτικότητας που συνοδεύουν τις έξυπνες τηλεοράσεις.

Τα routers, από τη θέση τους ως πύλη των έξυπνων σπιτιών, έχουν κρίσιμο ρόλο. Ένας ρόλος που τους καθιστά σημαντικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις. Σήμερα, είναι ένα κανάλι μέσω του οποίου οι χάκερς διεισδύουν για να εκμεταλλευτούν ευάλωτες συσκευές IoT.

Η ερευνητική ομάδα της Avira διαπίστωσε, ότι από τα routers προέρχεται περισσότερο από το 75% των μολυσμένων συσκευών σε επιθέσεις IoT. Η δεύτερη πιο συχνά προσβεβλημένη συσκευή – με μερίδιο άνω του 25% – είναι οι κάμερες IP. Δεδομένου ότι αυτές οι επιθέσεις είτε περνούν είτε στοχεύουν κατευθείαν routers, είναι κρίσιμο να ενισχυθεί η ασφάλεια τους.

Στο κυνήγι των ευάλωτων και εκτεθειμένων συσκευών
Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου διαισθάνονται κάθε ευκαιρία και συνεχώς αναζητούν απροστάτευτες και εκτεθειμένες έξυπνες συσκευές – μια αναζήτηση που γίνεται ακόμη πιο εύκολη από συσκευές με σκληρή κωδικοποίηση ή με διαπιστευτήρια που δύσκολα μπορούν να αλλάξουν. Ένα honeypot που δημιουργήθηκε από τους ερευνητές απειλής της Avira κατέγραψε τις πρώτες του επιθέσεις μέσα σε πέντε λεπτά από τη σύνδεσή του στο Διαδίκτυο.

Ακόμη χειρότερα, πολλές από αυτές τις επιθέσεις δεν ήταν εξελιγμένες. Οι επιθέσεις στόχευσης συσκευών με κενά ή κενά διαπιστευτήρια αποτελούν το 25,6% του συνόλου, ακολουθούμενη από τη στόχευση ασθενών ή προεπιλεγμένων διαπιστευτηρίων με 23,4%. Παράλληλα με αυτό, το ένα τέταρτο των επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού IoT έδειξε ότι οι χάκερς επικεντρώνονται σε γνωστά τρωτά σημεία – αντικατοπτρίζοντας μια κοινή στρατηγική κακόβουλου λογισμικού για υπολογιστές.

Το απόρρητο και η ασφάλεια προσαρμόζονται για το έξυπνο σπίτι σας
Η TP-Link έχει δεσμευτεί να βελτιώσει την εμπειρία, τη σταθερότητα, την ταχύτητα και την ασφάλεια των πελατών στο Διαδίκτυο εδώ και 24 χρόνια. Η συνειδητοποίηση των τρωτών σημείων που ενσωματώθηκαν σε έξυπνα σπίτια συνένωσαν την TP-Link και την Avira, καθώς ανέπτυξαν τη σουίτα ασφαλείας HomeShield. Αυτή η λύση βρίσκεται στο επίπεδο του router – το καλύτερο μέρος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της πύλης για ένα ολόκληρο πλήθος έξυπνων συσκευών. Με την υποστήριξη της «made-in-Germany» τεχνολογίας AI της Avira και τη μεγάλη εμπειρία προστασίας από ιούς, το HomeShield ξεκινά με την ασφάλεια της πύλης του Wi-Fi στο σπίτι και συνεχίζει να προστατεύει το οικιακό δίκτυο και όλες τις συσκευές.

Το HomeShield προστατεύει όλες τις συνδεδεμένες συσκευές στο οικιακό δίκτυο από εξωτερικές και εσωτερικές επιθέσεις και αποκλείει τις εισερχόμενες απειλές με το φίλτρο κακόβουλου περιεχομένου. Μέσα στο δίκτυο, το HomeShield εντοπίζει και αποκλείει ύποπτη συμπεριφορά από μεμονωμένες συσκευές και επισημαίνει τη διεισδυτική δραστηριότητα παρακολούθησης. Η προστασία του DDoS αποτρέπει τις συσκευές από τη σύνδεση κακόβουλων botnets, για να χτυπήσουν στοχευμένους ιστοτόπους στο Διαδίκτυο. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθοδηγούνται από προηγμένες τεχνικές μηχανικής εκμάθησης, για να παρέχουν στους χρήστες μια σχεδόν ελεύθερη εμπειρία στο διαδίκτυο.

Οδηγήστε γρηγορότερα, οδηγήστε με μεγαλύτερη ασφάλεια
Ο συνδυασμός της εμπειρίας της TP-Link στα routers με την εμπειρία ασφάλειας της Avira είναι σαφώς πολύ καλή για τους χρήστες.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε αυτές τις νέες λύσεις ασφάλειας στην αγορά με συσκευές δικτύωσης που έχουν σχεδιαστεί, για να μεταμορφώσουν την εμπειρία του χρήστη με τις νέες δυνατότητες ταχύτητας και συνδεσιμότητας. Δεν έχει να κάνει μόνο με την ταχύτητα, καθώς το HomeShield κάνει το έξυπνο σπίτι ασφαλές κλείνοντας τα ευπαθή παράθυρα ασφαλείας », δήλωσε ο Pingji Li, VP & GM της TP-Link Networking BU.

«Η Avira έχει την τιμή να συνεργαστεί με το TP-Link για να φέρει γρηγορότερα, και πιο ασφαλή Wi-Fi routers στην αγορά που στοχεύουν τόσο στους καταναλωτές όσο και στους ISP. Ο συνδεδεμένος κόσμος κινείται γρηγορότερα από ποτέ – και συνδυάζοντας την τεχνολογία SafeThings με την τεχνογνωσία της TP-Link, μπορούμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους πιο αποτελεσματικά “, δήλωσε ο Travis Witteveen, Διευθύνων Σύμβουλος της Avira.

Keywords
Τυχαία Θέματα