Η Renault μετά από πιέσεις αναστέλλει τη λειτουργία του εργοστασίου της στη Μόσχα

Η Renault, η δυτική αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη έκθεση στη ρωσική αγορά, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα αναστείλει τη λειτουργία της παραγωγικής μονάδας της στη Μόσχα, ενώ πρόσθεσε ότι αξιολογεί τις επιλογές για το πλειοψηφικό ποσοστό που κατέχει στην Avtovaz, τη Νο. 1 αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας.

Η απόφαση ελήφθη εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων για τη συνεχιζόμενη λειτουργία της γαλλικής εταιρείας στη Ρωσία από τότε που

η χώρα εισέβαλε στην Ουκρανία, κάτι που οδήγησε τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, να ζητήσει παγκόσμιο μποϊκοτάζ της Renault, αλλά και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να την χαρακτηρίσει “χορηγό της ρωσικής πολεμικής μηχανής”.

“Ο Όμιλος Renault υπενθυμίζει ότι προχωρά ήδη στα απαραίτητα μέτρα για να συμμορφωθεί με τις διεθνείς κυρώσεις”, ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, η πρώτη για το θέμα από την έναρξη του πολέμου. Η δήλωση δεν έκανε καμία αναφορά στην κρίση στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αναθεώρησε την Τετάρτη το περιθώριο λειτουργικού κέρδους για το σύνολο του ομίλου σε περίπου 3% από ή πάνω από 4% το 2022 και προσάρμοσε τις προοπτικές για τις ταμειακές ροές της σε “θετικές” από την προηγούμενη εκτίμησή της που έκανε λόγο για ταμειακές ροές 1 δισ. ευρώ ή παραπάνω.

Η Renault αντλεί το 8% των βασικών της κερδών από τη Ρωσία, σύμφωνα με τη Citibank, κυρίως μέσω του 69% του μεριδίου της στην Avtovaz, η οποία βρίσκεται πίσω από τη μάρκα αυτοκινήτων Lada.

Keywords
Τυχαία Θέματα