“Η Praktiker Hellas είναι εδώ για να μείνει” – Καμία μείωση μισθών και προσλήψεις

“Η Praktiker Hellas είναι εδώ για να μείνει”, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ιωάννης Σελαλμαζίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Praktiker AG, που αφορούν ενέργειες εξυγίανσης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων στη Γερμανία του χαρτοφυλακίου του Ομίλου, δεν επηρεάζουν άμεσα την Praktiker

Hellas, που ανήκει στην Praktiker International” καθιστά σαφές ο κ. Σελαλμαζίδης.

Παράλληλα εκφράζει την ικανοποίησή του για το ότι η Praktiker Hellas παραμένει μία από τις καλύτερες σε αποδόσεις θυγατρικές του Ομίλου, “γεγονός που δείχνει ότι οι στρατηγικές μας επιλογές, ειδικότερα εν μέσω κρίσης, έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές”.

Σύμφωνα με τον κ. Σελαλμαζίδη, τα Praktiker είναι το πρακτικό κομμάτι της ζωής των Ελλήνων καθώς, ως εταιρεία έχει συνδεθεί, εδώ και 22 χρόνια, με τις ανάγκες των καταναλωτών, την αγορά του λιανεμπορίου και την οικονομία της χώρας. “Η φιλοσοφία και τα καταστήματά μας «μεγάλωσαν» με τη νέα γενιά των Ελλήνων και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε και στο μέλλον, να εξοπλιστούν ακόμα περισσότερα ελληνικά σπίτια” τονίζει ο κ. Σελαλμαζίδης.

Επενδύσεις στην ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων

Η εταιρεία Praktiker Hellas, όπως αναφέρει ο κ. Σελαλμαζίδης, έχοντας πελατοκεντρικό χαρακτήρα συνδέει απόλυτα το αναπτυξιακό της πλάνο τόσο με τη διασπορά της παρουσίας της όσο και με τη διαρκή εξυπηρέτηση των πελατών της.

Με 14 φυσικά καταστήματα και το πρώτο, στην κατηγορία του, ηλεκτρονικό κατάστημα, που εξυπηρετούν, κατά μέσο όρο, περίπου 6 εκατ. καταναλωτές το χρόνο, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες, προσιτές τιμές και διεύρυνση των προϊοντικών της κατηγοριών, με νέα ποιοτικά είδη.

“Τα τελευταία 5 χρόνια μάλιστα εντατικοποιήσαμε το πλάνο ανάπτυξής της εταιρίας ανοίγοντας στο τέλος του 2007 το κατάστημα της Μάνδρας Αττικής, το καλοκαίρι του 2008 το κατάστημα της Καλαμάτας, αργότερα το κατάστημα Ηρακλείου Κρήτης (το οποίο είναι ιδιόκτητο), πρόπερσι το κατάστημα της Ξάνθης και πέρυσι εκείνο της Αλεξανδρούπολης. Στις περιοχές ενδιαφέροντος της διοίκησης συνεχίζει να είναι η Γυαλού στην Αττική καθώς και η Θεσσαλονίκη, ωστόσο, το παρόν ασταθές οικονομικό περιβάλλον περιορίζει την αμεσότητα των κινήσεών μας και αναμένουμε τη σταθεροποίηση της κατάστασης” αναφέρει ο κ. Σελαλμαζίδης.

Καμία μείωση μισθών και προσλήψεις

“Η κινητήρια δύναμη της Praktiker Hellas είναι οι εργαζόμενοί της και στα 22 χρόνια λειτουργίας της έχει αποδείξει τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να διατηρεί τις θέσεις εργασίας που έχει δημιουργήσει” δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σελαλμαζίδης.

Παράλληλα διευκρινίζει ότι σήμερα η εταιρεία απασχολεί περίπου 1.200 εργαζόμενους, σε 10 μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας, με τους οποίους, κατά κανόνα, διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία.

“Όλα τα μεγέθη κόστους έχουν αναδιαμορφωθεί βάσει ενός προσεκτικού επιχειρησιακού πλάνου, ωστόσο, παρά τις δυσμενείς επιχειρηματικές συνθήκες στο κλάδο, δεν έχει γίνει καμία μείωση μισθών. Η εταιρεία μας συνεχίζει να επενδύει σημαντικά στο ανθρώπινο δυναμικό της, από τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση των εργαζομένων της μέχρι τις παροχές που προσφέρει. Όσες μεμονωμένες λήξεις συμβάσεων σημειώθηκαν σχετίζονται με πολύ συγκεκριμένους λόγους, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε προχωρήσει συνολικά σε 139 νέες προσλήψεις. Η Praktiker Hellas είναι ένας εργοδότης πρώτης επιλογής στην αγορά εργασίας, κάτι που αποδεικνύεται από την ποιότητα των ανθρώπων που την προσεγγίζουν και εργάζονται σε αυτή. Έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον!” αναφέρει ο κ. Σελαλμαζίδης.

΄Εμφαση στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και εντατικοποίηση προσφορών

“Έχοντας ως στόχο να ανταποκρίνεται στις βασικές ανάγκες των καταναλωτών, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια η εταιρεία δίνει διαρκώς έμφαση στα προϊόντα ιδιωτικής της ετικέτας τα οποία προσφέρουν πολύ καλή σχέση ποιότητας με εξαιρετική τιμή. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η αύξηση της κατανάλωσης χρωμάτων Praktiker & Budget, που ήδη καταλαμβάνουν σημαντικό ποσοστό των πωλήσεών μας, ενώ παράγονται σε συνεργασία με σημαντική ελληνική εταιρία χρωμάτων”, σημειώνει.

Παράλληλα η εταιρεία εντατικοποιεί τις προσφορές της και τη σειρά προϊόντων «καλύτερη τιμή στην κατηγορία τους», δημιουργεί «έτοιμα πακέτα» οικονομικών προτάσεων και αναζητά συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες που μπορούν να προσφέρουν επιπρόσθετο όφελος στις αγορές των πελατών της, όπως η πρόσφατη συνεργασία της με τα πρατήρια Shell. Τέλος, υλοποιεί έξυπνες προωθητικές ενέργειες αξιολογώντας τις νέες καταναλωτικές τάσεις, όπως η ανακύκλωση ποδηλάτων με όφελος στην τελική τιμή αγοράς που έκανε πριν λίγο καιρό και είχε θερμή ανταπόκριση από το κοινό.

“Για την Praktiker Hellas, το νούμερο 1 Δίκτυο τεχνικών Πολυκαταστημάτων στην Ελλάδα από το 1991, πλεονέκτημα αποτελεί η εξειδίκευσή στο χώρο των ιδιοκατασκευών (DIY), καθώς είμαστε η εταιρία που εισήγαγε στην ελληνική αγορά τη φιλοσοφία του «φτιάξτο μόνος σου». Το DIY είναι μια αγορά με πολλά περιθώρια ανάπτυξης στην Ελλάδα, καθώς η κατά κεφαλήν κατανάλωση υπολογίζεται σε 3-5 φορές χαμηλότερη από άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ενώ υπάρχει τάση για περαιτέρω ανάπτυξη και το 2013″, δηλώνει ο κ. Σελαλμαζίδης.

“Με το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων να κατοικεί σε ιδιόκτητο σπίτι (άνω του 70%), οι ιδιοκατασκευές είναι, σήμερα πλέον, αναπόφευκτα μια προσιτή λύση για ανακαίνιση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Τα καταστήματα Praktiker είναι η πρώτη επιλογή του καταναλωτικού κοινού για DIY κατασκευές και εμείς προσφέρουμε, διαρκώς, ανταγωνιστικές τιμές, ευρεία γκάμα επιλογών σε πολλές διαφορετικές προϊοντικές κατηγορίες, με άμεση διαθεσιμότητα ώστε, ανά πάσα στιγμή, οι πελάτες μας να βρίσκουν αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Συνεργαζόμαστε με περισσότερους από 300 προμηθευτές εκ των οποίων το 85% είναι σημαντικές εταιρίες στην Ελλάδα (παραγωγοί ή εισαγωγείς) στηρίζοντας έτσι την αγορά και την οικονομία της χώρας”, αναφέρει ο κ. Σελαλμαζίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα