Γ.Στουρνάρας: Τώρα δοκιμάζουμε την έξοδο στις αγορές, το 2016 η πλήρης επιστροφή

00:47 3/4/2014 - Πηγή: BankWars

Για το 2016 σχεδιάζει η Ελλάδα την πλήρη επιστροφή στις αγορές σύμφωνα με συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στο πρακτορείο Reuters στην οποία επαναλαμβάνει ότι η πρώτη έξοδος μετά από έναν αποκλεισμό τεσσάρων ετών θα είναι «δοκιμαστική».

Η πρώτη «έφοδος» της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων, έπειτα από τον τετραετή αποκλεισμό, θα γίνει στη βάση της δοκιμής και λάθους (trial

and error), ωστόσο η χώρα αναμένει να χρηματοδοτείται μόνο της χωρίς βοήθεια το 2016, δήλωσε το Reuters, , ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Το Reuter αναφέρει ότι έπειτα από την πολυαναμενόμενη συμφωνία με τους δανειστές η Αθήνα εκτιμά ότι θα μπορούσε να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων εντός των επόμενων τριών μηνών.

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή – μετά από όλα τα καλά νέα που είχαμε – να εισέλθουμε στις αγορές», αναφέρει ο Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως λέει ο ίδιος, το κλίμα έχει αλλάξει δραστικά.

Απλά κοιτάξτε τι συνέβη στο Eurogroup. Όλοι νομίζουν ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα δύσκολα, λέει ο κ. Στουρνάρας.

Το Reuters επικαλείται δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων σύμφωνα με τις οποίες η επιστροφή στις αγορές θα αφορά πιθανότατα ομόλογα πενταετούς διάρκειας, συνολικού ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ που θα εκδοθούν τον Ιούνιο.Ωστόσο, αναφέρει το πρακτορείο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για το ποσό, λέγοντας απλά πως η αρχική έκδοση θα είναι «μικρή».

«Θα είναι μια διαδικασία δοκιμής και λάθους», είπε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να δούμε πώς αντιδρούν οι αγορές, επειδή σε κάποια στιγμή στο μέλλον θα πρέπει να εισέλθουμε στις αγορές και να χρηματοδοτήσουμε πλήρως όλες τις ανάγκες μας, μέσω των αγορών».

Κληθείς να απαντήσει για το εάν η Ελλάδα θα εξετάσει και ενδεχόμενη δεύτερη έκδοση ομολόγων εντός του έτους, ο κ. Στουρνάρας απάντησε πως αυτό θα γίνει αν κρίνουμε πως οι αγορές είναι κατάλληλες για νέα έκδοση. Ίσως να την επιχειρήσουμε αλλά για τώρα κοιτάζουμε μια διαδικασία που θα βασίζεται στη δοκιμή σωστού και λάθους.

Πηγή: Reuters

Original article: Γ.Στουρνάρας: Τώρα δοκιμάζουμε την έξοδο στις αγορές, το 2016 η πλήρης επιστροφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα