Γ.Στουρνάρας: “Δεν πάω στην Τράπεζα Ελλάδος” – Τι είπε για warrants και τράπεζες [VIDEO]

«Έχω πολύ δουλειά να κάνω τους επόμενους μήνες. Δεν με αφορούν τα σενάρια» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Στουρνάρα για τα σενάρια περί αντικατάστασής του και της μετακίνησής του στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Αυτή την απάντηση έδωσε ο υπουργός προ ολίγου στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ,

Αλέξη Τσίπρα, κατά τη δευτερολογία του στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό (απαντά αν ‘ αυτού ο υπουργός Οικονομικών) που συζητιέται στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ.Στουρνάρας εξέφρασε τη λύπη του για την υιοθέτηση εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα των σεναρίων αυτών.

Ακόμη, ο υπουργός τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης και της ΤτΕ, αποτελεί η ασφάλεια των Ελλήνων καταθετών, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτόγνωρη διαδικασία κάθαρσης.

«Δεν χαριστήκαμε και δεν θα χαριστούμε σε κανέναν», διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο Γ. Στουρνάρας. «Επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης έχει ξεκινήσει διαδικασία κάθαρσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Επίσης, να ακολουθήσει το μοντέλο Citigroup και των βρετανικών τραπεζών κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών ο Αλέξης Τσίπρας.Ο κ. Τσίπρας παρέθεσε ως πρότυπο τον τρόπο διάσωσης των συγκεκριμένων τραπεζών όπου το δημόσιο πήρε πλήρη τον πλήρη έλεγχο των τραπεζών από τους μετόχους και πούλησε στη συνέχεια τα εν λόγω χαρτοφυλάκια με αυστηρή και διάφανη διαδικασία. Μάλιστα καταλόγισε στον κ. Στουρνάρα ότι προωθεί τα συμφέροντα των σημερινών μετόχων που έριξαν τα πιστωτικά τους ιδρύματα στα «βράχια».«Μηδένα προ του τέλους μακάριζε» είπε από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας, τονίζοντας ότι δε θα αλλάξει ο τρόπος διάθεσης των warrants. «Θα διασφαλιστεί στο συμφέρον του δημοσίου και η δυνατότητα του ΤΧΣ να παρεμβαίνει» είπε ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στην αλλαγή του νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αποδέσμευση των τραπεζικών ιδρυμάτων από το ΤΧΣ, ενώ τόνισε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος διενεργεί συνεχείς ελέγχους και όταν ανακαλύπτει παρατυπίες τότε ενημερώνει αμέσως τις αρμόδιες αρχές.

Σημείωσε «ότι το 2012 πληρώναμε τόκους 12 δισ. και το 2013 μόλις 6 δισ. ευρώ. Αυτό έγινε με διαπραγμάτευση».

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για λαϊκισμό παραθέτοντας τις δηλώσεις και του κ. Γλέζου ο οποίος στο παρελθόν είχε αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποσαφηνίζει από πού θα βρει χρήματα για τη στήριξη του οικονομικού του προγράμματος.

Original article: Γ.Στουρνάρας: “Δεν πάω στην Τράπεζα Ελλάδος” – Τι είπε για warrants και τράπεζες [VIDEO].

Keywords
Τυχαία Θέματα