Γραμμή Ν. Παππά για να σωθούν ΒΗΜΑ-ΝΕΑ – Το γενικό συμφέρον κρίνει τις υποχωρήσεις για την αξιολόγηση

Με δύο τοποθετήσεις του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στο θέμα του κλεισίματος των εφημερίδων του ΔΟΛ αλλά και στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν.Παππάς, έδωσε “γραμμή” για το που θα πάνε οι εξελίξεις.

Πρώτον, είπε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει για να σωθούν ιστορικές εφημερίδες, εννοώντας προφανώς το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ.

Οπως είπε χαρακτηριστικά, «είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε για τα ιστορικά φύλλα». Παρέμβαση και για το MEGA, που απειλείται με “μαύρο” από την Diagea: “Το Mega, είναι ένα κανάλι θα μαυρίσει σε λίγες ημέρες επειδή το θέλουν οι ανταγωνιστές. Απολύτως στρεβλή η κατάσταση τα κανάλια να έχουν οργανισμό διανομής σήματος».

Ερωτώμενος με ποιο τρόπο και υπό ποιες προϋποθέσεις η κυβέρνηση θα παρέμβει, δήλωσε στο newpost: «Θα παρέμβουμε μόνο όταν ο ιδιοκτήτης του μιντιακού συγκροτήματος κάνει πίσω και πάψει να επιδεικνύει προκλητική συμπεριφορά».

Και ξεκαθαρίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής: «Δεν νομοθετούμε για να σώσουμε ιδιοκτησίες. Θα νομοθετήσουμε για να σώσουμε θέσεις εργασίας, όπως κάναμε και με την υπόθεση του Μαρινόπουλου».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

«Από την αρχή του 2015, 70 εκατομμύρια από κανάλια εισπράχθηκαν ως φόροι. Χάσαμε στο ΣτΕ με οριακή πλειοψηφία. Τάχιστα το ΕΣΡ να κάνει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, γιατί έχει βρει κάποια πράγματα έτοιμα».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

«Μια αριστερή κυβέρνηση κρίνει ποιες υποχωρήσεις θα κάνει, κρίνοντας το γενικό συμφέρον. Εκεί βρίσκεται η συνείδησή μας, αν θα βελτιώσουμε ή θα χειροτερέψουμε τη ζωή στρωμάτων που θέλουμε να εκφράσουμε. Είναι ανώμαλη κατάσταση τα κεντροαριστερά κόμματα να έχουν μονομέτωπο στην κυβέρνηση», επισήμανε στην ομιλία του ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα