“Γκρεμίζεται” το ρούβλι – Νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου

Το ρούβλι συνέχισε να υποχωρεί στις πρωινές συναλλαγές τη Δευτέρα, διολισθαίνοντας κάτω από το επίπεδο του 38/ δολ. ΗΠΑ για πρώτη φορά.

Το ρούβλι άγγιξε τα 38,0380 στις αρχικές συναλλαγές της Δευτέρας για να ανακάμψει ελαφρώς στη συνέχεια στα 37,98, αν και υποχωρεί 0,5% σήμερα. Αυτό διαμορφώνει τις απώλειες του νομίσματος από την αρχή του έτους έναντι του αμερικανικού δολαρίου στο 13,6%.

Ο τελευταίος γύρος των δυτικών κυρώσεων, ο οποίος πλήττει και τις μεγάλες

ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες, αυξάνει τον κίνδυνο αντιποίνων από τη Μόσχα, κάτι που θα καθιστούσε μια διπλωματική λύση στην κρίση πιο δύσκολη, αναφέρει η ING σε σχετικό σημείωμα.

Η απόφαση της Τράπεζας της Ρωσίας να κρατήσει αμετάβλητα επιτόκια της την προηγούμενη εβδομάδα εκλήφθηκε από τις αγορές σαν ένδειξη ότι η τράπεζα δεν σχεδιάζει σημαντική σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, κάτι που ενίσχυσε τις πιέσεις στο ρούβλι.

Ωστόσο, το ρούβλι ενδεχομένως να βρει στήριξη από τις εστιασμένες στον εξαγωγικό κλάδο ρωσικές επιχειρήσεις που μετατρέπουν τα έσοδα τους σε δολάριο και ευρώ το δεύτερο μισό του κάθε μήνα για να καλύπτουν τους μηνιαίους φορολογικούς δασμούς που πρέπει να καταβάλλονται σε ρούβλι.

Έναντι του ευρώ το ρούβλι υποχωρεί 0,44% τη Δευτέρα στα 49,17.

Keywords
Τυχαία Θέματα