Κ. Παπούλιας: Έθεσε θέμα γερμανικών αποζημιώσεων στον Γ. Γκάουκ – “Αναρμόδιος” δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος

11:39 6/3/2014 - Πηγή: BankWars

[upd] Θέμα γερμανικών αποζημιώσεων και κατοχικού δανείου έθεσε ευθέως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον γερμανό πρόεδρο Γιόαχιμ Γκάουκ, στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Δεν παραιτηθήκαμε ποτέ από τις διεκδικήσεις και για τις αποζημιώσεις και για το κατοχικό δάνειο. Απαιτείται άμεση λύση του προβλήματος με ταχύτατη έναρξη των συνομιλιών» είπε συγκεκριμένα στο γερμανό πρόεδρο ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο γερμανός πρόεδρος δήλωσε καταρχήν αναρμόδιος και πρόσθεσε:

«Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορώ να πάρω θέση διαφορετική από αυτή που έχει η γερμανική κυβέρνηση και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βρω τα κατάλληλα λόγια, για να αναγνωρίσω την ευθύνη των γερμανικών κατοχικών στρατευμάτων έναντι της Ελλάδας».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Την άποψη ότι το μέλλον της Ελλάδας και της Γερμανίας είναι κοινό μέσα στην ευρωπαϊκή ιστορία εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ.Παπούλιας κατά την υποδοχή του Γερμανού ομολόγου του Joachim Gauck στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η Γερμανία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή, όπως και η Ελλάδα στην περιοχή της. Είμαστε μαζί στον δρόμο της ειρήνης» τόνισε ο κ.Παπούλιας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γερμανίας τόνισε ότι στόχος της επίσκεψής του είναι να δείξει αλληλεγγύη σε έναν τόπο γεμάτο ιστορία.

«Θα ήθελα να επιβεβαιώσω τη μακρόχρονη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες, στην οποία μπορεί – με επίκαιρα γεγονότα και συζητήσεις- να έχει πέσει σκιά, όμως παραμένει ισχυρή» υπογράμμισε ο Gauck, υπογραμμίζοντας πως «οι δεσμοί των δύο λαών έχουν μεγάλη ιστορία».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

Στις 13:00 ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του κ.Gauck σε εστιατόριο της Αθήνας, ενώ στις 16:00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα και στις 19:30 με τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Βενιζέλο.

Αύριο το πρωί ο κ.Gauck θα έχει συνομιλίες με επιχειρηματικούς παράγοντες και αργότερα μαζί με τον Κάρολο Παπούλια θα επισκεφθούν τα Ιωάννινα και το χωριό Λιγκιάδες, όπου τον Οκτώβριο το 1943 οι Γερμανοί είχαν εκτελέσει 81 κατοίκους, αλλά και την εβραϊκή κοινότητα.

ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Εν τω μεταξύ, σε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχει προχωρήσει η αστυνομία με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχει απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και στην ευρύτερη περιοχή του Μεγάρου Μαξίμου και του Προεδρικού Μεγάρου.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται: «Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, λόγω της επίσημης επίσκεψης στη χώρα μας του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, κατά το χρονικό διάστημα από 08:00 ώρα της Πέμπτης 6 Μαρτίου 2014 έως και την 19:00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία.

Original article: Κ. Παπούλιας: Έθεσε θέμα γερμανικών αποζημιώσεων στον Γ. Γκάουκ – “Αναρμόδιος” δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα