Γκ. Χαρδούβελης: Μεγάλα κερδη στο Χρηματιστήριο το 2015 αν η Ελλάδα τα βρει με τους δανειστές

11:32 2/1/2015 - Πηγή: BankWars

Μεγάλα κέρδη «βλέπει» για το 2015 στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ο οποίος όμως έθεσε τις εξής προϋοθέσεις προκειμένου η αγορά να εμφανίσει υψηλές αποδόσεις: Να παραμείνει η Ελλάδα στο δρόμο της συνέπειας και της σταθερότητας.

Μιλώντας στο άνοιγμα της πρώτης συνεδρίασης του έτους, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε την ανάγκη συνέπειας και υπευθυνότητας

από την πλευρά της χώρας έναντι των υποχρεώσεων και των δεσμεύσεών της σε εταίρους και πιστωτές.

«Φωνές που λένε ότι η χώρα δεν θα πληρώσει οδηγούν σε απώλεια αξιοπιστίας», τόνισε χαρακτηριστικά. Συνέχισε δε σημειώνοντας ότι η παραμονή στην ευρωζώνη συνεπάγεται υλοποίηση δεσμεύσεων και υποχρεώσεων από την πλευρά της χώρας, σε διαφορετική περίπτωση τίθεται θέμα παραμονής.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η Ελλάδα δεν εξαρτάται μόνο από τους εταίρους και πιστωτές της όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών του δημοσίου, αλλά εξαρτάται σε επίπεδο ρευστότητας και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Θύμισε δε ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα δανείζεται περίπου 45 δισ. ευρώ για να καλύψει το κενό μεταξύ καταθέσεων και χορηγήσεων.

Όσον αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2014, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι υπάρχει ελαφρά καθυστέρηση την οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είχε προβλέψει η αγορά λόγω της αβεβαιότητας για τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε την πίστη του ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής εξυγίανσης θα συνεχιστεί, γεγονός που θα οδηγήσει και σε υψηλές αποδόσεις στο Χ.Α. το 2015. «Νομίζω ότι θα δούμε ξεπέταγμα του Χ.Α. που θα οδηγήσει όχι μόνο στην αναπλήρωση των απωλειών αλλά και σε μεγάλα κέρδη».

Τέλος, ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να διευρυνθεί η αυτονομία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σημειώνοντας την ελπίδα του ότι αυτό θα εφαρμοστεί από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα