Μήνυμα Γιούνκερ ενόψει εκλογών – Αφήστε τα λόγια και εφαρμόστε το πρόγραμμα!

10:46 9/9/2015 - Πηγή: BankWars

Σαφές μήνυμα έστειλε ο Γιούνκερ μιλώντας στην Ευρωβουλή προς τους έλληνες πολιτικούς. «Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε πρέπει να τηρηθεί», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε ότι «αν δεν γίνουν σεβαστοί οι κανόνες αυτή τη φορά η αντίδραση της Ευρώπης θα είναι διαφορετική».

Έχουμε συμφωνήσει ένα πρόγραμμα που πρέπει να γίνει σεβαστό από όλες τις κυβερνήσεις, όπως και από την επόμενη, το εννοούμε, συμπλήρωσε.

Άμεση μετεγκατάσταση 120 χιλ. προσφύγων

«Έφθασε η ώρα της ειλικρίνειας στην Ευρώπη» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

στην έναρξη της ομιλίας του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη και περισσότερη Ένωση» τόνισε ο κ. Γιούνκερ, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές: «Πρέπει να αλλάξει και πρέπει εμείς να το κάνουμε τώρα. Πρέπει και εσείς να τιμήσετε την εντολή που πήρατε από τους Ευρωπαίους».

Τα κράτη-μέλη στα οποία καταφθάνουν οι πρόσφυγες και κυρίως η Ελλάδα, Ιταλία και η Ουγγαρία δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν, τόνισε και έκανε λόγο για επείγουσα και δεσμευτική μετεγκατάσταση 120 χιλ. προσφύγων από Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία άμεσα.

«Να καίμε καταυλισμούς, να διώχνουμε πλοιάρια δεν είναι Ευρώπη. Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που έδωσε ψωμιά σε πρόσφυγες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα