Γιατί συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Ο Α. Λυκουρέζος και ένας συνεργάτης του, ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, φέρεται να είχαν ζητήσει από τους συνηγόρους του έγκλειστου για την υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρου δύο εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη που ήταν κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο Φλώρος.

Οι διάλογοι μεταξύ κατηγορούμενων και εμπλεκόμενων στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» που έχουν καταγραφεί από τον «κοριό» της Αντιτρομοκρατικής αποτελούν βασικό στοιχείο σε βάρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Οι

επιβαρυντικοί διάλογοι για τον κ.Λυκουρέζο, που έδωσε στη δημοσιότητα το Open, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων αναφέρουν:

«Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700… Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος. (είναι τα ονόματα των δύο ποινικολόγων) Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;»

Σε άλλο διάλογο γίνεται η εξής αναφορά:

«Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;»

Στους διαλόγους μεταξύ εμπλεκομένων στην υπόθεση ο κ.Λυκουρέζος αναφέρεται με το μικρό του όνομα, ωστόσο, σύμφωνα με τη δικογραφία «ταυτοποιείται» ότι τον αφορούν από άλλα στοιχεία της δικογραφίας που μένει να φανούν και να αξιολογηθούν στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για τη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού!

Keywords
Τυχαία Θέματα