Γιατί φεύγουν στο εξωτερικό οι Κινέζοι εκατομμυριούχοι – Έχουν 658 δισ. δολ. σε εξωχώρια assets

Εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολαρίων και κύματα εκατομμυριούχων φεύγουν από την Κίνα με προορισμό άλλες χώρες, γράφει σε άρθρο του το CNBC.

Όπως αναφέρει, σύμφωνα με το Wealthinsight, οι πλούσιοι κινέζοι έχουν πλέον περίπου 658 δισ. δολάρια τοποθετημένα σε εξωχώρια assets.

Η Boston Consulting Group λέει ότι το ποσό είναι χαμηλότερο, γύρω στα 450 δισ. δολάρια, σημειώνει όμως πως οι εξωχώριες επενδύσεις

αναμένεται να διπλασιαστούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Μελέτη της Bain Consulting βρήκε ότι το ήμισυ των υπερπλούσιων της Κίνας –αυτών που έχουν πλούτο που ξεπερνά τα 16 εκατ. δολάρια- έχουν πλέον επενδύσεις στο εξωτερικό.

Έκθεση των Hurun και Bank of China αποκάλυψε ότι περισσότερο από το ήμισυ των εκατομμυριούχων της Κίνας είτε σκέφτονται να μεταναστεύσουν, ή έχουν ήδη κάνει κινήσεις για την μετανάστευσή τους στο εξωτερικό.

Πολλοί ειδήμονες λένε πως οι πλούσιοι μετακινούνται για να προστατεύσουν τον πλούτο τους, την υγεία τους και τις οικογένειές τους. Παράλληλα, καθώς η Κίνα κλιμακώνει τις προσπάθειές της για πάταξη της διαφθοράς, πολλοί από τους πλούσιους με πολιτικές διασυνδέσεις ψάχνουν για ασφαλέστερα καταφύγια στο εξωτερικό. Παράλληλα, ψάχνουν για καλύτερα περιβάλλοντα για τα παιδιά τους –με καλύτερα σχολεία και με πιο καθαρό αέρα.

Σύμφωνα με τον Oliver Williams της Wealthinsight, οι πλούσιοι κινέζοι έχουν περίπου το 13% του πλούτου τους εκτός Κίνας –ποσοστό χαμηλότερο του παγκόσμιου μέσου όρου του 20-30%.

Ωστόσο, μεγάλο μέρος του εξωχώριου πλούτου της Κίνας μεταφέρθηκε παράνομα ή στο πλαίσιο της σκιώδους οικονομίας. Η Κίνα επιβάλει περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και γενικά οι κινέζοι πολίτες δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν περισσότερα από 50.000 δολάρια εκτός χώρας. Έτσι, δεν υπάρξουν αξιόπιστα στοιχεία ως προς το ακριβές ποσό των χρημάτων που φεύγει από τη χώρα.

Original article: Γιατί φεύγουν στο εξωτερικό οι Κινέζοι εκατομμυριούχοι – Έχουν 658 δισ. δολ. σε εξωχώρια assets.

Keywords
Τυχαία Θέματα