Γιατί έπεσε το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού; (video) – Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την συντριβή του ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού με τραγικό απολογισμό τους τέσσερις νεκρούς αξιωματικούς του στρατού.

Το μοιραίο ελικόπτερο απογειώθηκε στις 07:25 από το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας και 13 λεπτά μετά χάθηκαν τα ίχνη του και η επικοινωνία με το πλήρωμα. Τελικά λίγες ώρες μετά τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Απαντήσεις στα αίτια της τραγωδίας θα δώσουν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου αλλά και η μαρτυρία της υπαξιωματικού που επέζησε της συντριβής.

Δείτε το βίντεο

του ΑΝΤ1.

To ελικόπτερο επρόκειτο να εκτελέσει πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η Πατρίδα και ο Λαός μας εκφράζουν, μαζί με την βαθιά οδύνη, ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς τους ηρωικούς Αξιωματικούς που έπεσαν στον βωμό της θωράκισης της Εθνικής μας Άμυνας και της χαλύβδωσης του φρονήματος των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ας είναι η θυσία τους κορυφαία παρηγοριά για τις οικογένειές τους, προς τις οποίες εκφράζω θερμά συλλυπητήρια αλλά και αμέριστη συμπαράσταση».

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στις οικογένειες των τεσσάρων αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος ενώ εύχεται ταχεία ανάρρωση στην αρχιλοχία που τραυματίστηκε. «Η σημερινή απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών του ελληνικού στρατού, σε ώρα καθήκοντος, προκαλεί βαθιά οδύνη σε όλους μας. Στις οικογένειές τους εκφράζω θερμά συλλυπητήρια, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού. Στην τραυματία αρχιλοχία της αεροπορίας Στρατού, εύχομαι ταχεία ανάρρωση», αναφέρει ο Πρωθυπουργός.

Τριήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις

Με ανακοίνωσή του ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος αναφέρει ότι κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις.

«Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας κ. Κώστα Δουζίνα.

» Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών».

Μηνύματα από τα κόμματα

Tη βαθιά του θλίψη για την απώλεια των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο εξέφρασε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και εύχεται ταχεία ανάρρωση στην τραυματία αρχιλοχία. «Προσβλέπω στην ταχεία διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος. Οι Έλληνες οφείλουμε πολλά στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Κάτω από αντίξοες συνθήκες, με αυταπάρνηση και περηφάνια, με το αξιόμαχο και το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσής τους, υπηρετούν την ειρήνη και την ασφάλεια της πατρίδας μας» τονίζει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συλλυπητήρια δήλωση εξέδωσε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο των αξιωματικών του ελληνικού Στρατού και ζητά «να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα». Ακόμη, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στην αρχιλοχία που τραυματίστηκε στο δυστύχημα.

«Να υποκλιθούμε στις οικογένειες των στελεχών που έχασαν τη ζωή τους», επισημαίνει στο Twitter o επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Τέσσερις νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου

http://www.bankwars.gr/%cf%87%ce%ac%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b1-%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ac%cf%81-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ba/
Keywords
Τυχαία Θέματα