Γιατί ανεβαίνει το Χρηματιστήριο; Ποιοι και τι ξέρουν αγοράζοντας μετοχές

23:59 4/3/2016 - Πηγή: BankWars

Η άνοδος του ελληνικού χρηματιστηρίου, έχει προβληματίσει. Πως γίνεται και ανεβαίνει η αγορά εν μέσω …γενικού χαμού στην Ελλάδα με το προσφυγικό, των κυβερνητικών παλινωδιών σε όλα σχεδόν τα θέματα, των διαμαρτυριών αγροτών, φορολογουμένων, ελεύθερων επαγγελματιών, των πιέσεων όλων των δανειστών και κυρίως του ΔΝΤ, των κόκκινων δανείων, της έλλειψης ρευστότητας;

Τι ξέρουν λοιπόν ή που ποντάρουν εκείνοι που αγοράζουν μετοχές τις τελευταίες ημέρες;

Πρώτον,

ποντάρουν στην πιθανότητα – έκανε σχετική αναφορά στο Star και ο πρωθυπουργός – να επιστέψει το κουαρτέτο των δανειστών στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Αν επιστρέψει, παρά τις πιέσεις που θα ασκηθούν στην Ελλάδα για το δημοσιονομικό και το φορολογικό, κάποια συμφωνία θα υπάρξει. Μάλιστα, πηγές κάνουν λόγο για συμφωνία γύρω στα τέλη Μαρτίου 927 το Πάσχα των Κοαθολικών).

Δεύτερον, στις 11 Μαρτίου ο οίκος Fitch αναμένεται να ανακοινώσει την επαναξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.
Αν στο Eurogroup της Δευτέρας αποφασιστεί η έλευση του κουαρτέτου στην Αθήνα, πηγές, θεωρούν πιθανή την αναβάθμιση της οικονομίας, ίσως και κατά δύο βαθμίδες, από CCC σε CCC+ ή και B- .

Τρίτον, αναμένονται στο ελληνικό χρηματιστήριο εισροές περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ από κεφάλαια που επενδύουν σε αναδυόμενες αγορές. Ως γνωστόν, η ελληνική αγορά έχει υποβαθμιστεί από ανεπτυγμένη σε αναδυόμενη.

Keywords
Τυχαία Θέματα