Γιάννης Στουρνάρας στην ΕΡΤ: Ανάπτυξη 2,4% για το 2020 – Δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis

Αισιοδοξία για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας μιλώντας στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ.

Αν συνεχίσει, όπως έχει ξεκινήσει αυτή η κυβέρνηση, θα βγει ο λογαριασμός, είπε, παρά την επιβράδυνση της Ευρωζώνης και την κάμψη

της παγκόσμιας οικονομίας.

Στην Ελλάδα, “ανακάμπτουν οι επενδύσεις, το διαθέσιμο εισόδημα και η απασχόληση”, ανέφερε.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, είπε, αναμένει ρυθμό ανάπτυξης 2,4% με 2,5% το 2020, ευθυγραμμιζόμενη με την πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ενώ η κυβέρνηση προβλέπει έναν ρυθμό 2,8%.

“Έχει σημασία, πάντως, να συνεχίσουμε την καλή σχέση με τους εταίρους μας και να διατηρήσουμε τη δημοσιονομική πειθαρχεία. Να  διαπραγματευτούμε τα χαμηλότερα πλεονάσματα, αλλά πάντα με καλή σχέση με τους εταίρους”.

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, τόνισε ότι υπήρχαν πληροφορίες ότι η Ελλάδα θα έβγαινε από το ευρώ και θα υιοθετούσε ένα εναλλακτικό νόμισμα. «Ήμουν υποχρεωμένος να μεριμνήσω για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας, τονίζοντας ότι «οι κεντρικοί τραπεζίτες πρέπει να μιλούν».

“Δεν βλέπω σκάνδαλο Novartis”, είπε ο κεντρικός τραπεζίτης και έκανε λόγο για μία “πρόχειρη και επιπόλαιη σκευωρία”, ενώ τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη διαδικασία της Βουλής και στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.



Keywords
Τυχαία Θέματα