Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Τα «ατοπήματα», οι ψίθυροι και η δυσφορία

Πολλοί είναι οι ψίθυροι το τελευταίο διάστημα στην αγορά για τον απρόσεκτο, όπως λέγεται, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Φαίνεται πως κάποιοι και μέσα στα επιμελητήρια έχουν ενοχληθεί από ορισμένες ενέργειες του κ. Χατζηθεοδοσίου.

Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, ο κ. Χατζηθεοδοσίου αποφάσισε να κάνει δυο εκδηλώσεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα. Η μια αφορούσε διασκέδαση παραγόντων των επιμελητηρίων

σε νυχτερινό κέντρο και η άλλη συνέδριο σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Τα παραπάνω δυο γεγονότα σχολιάζονται αρνητικά από παράγοντες των επιμελητηρίων, οι οποίοι θεωρούν πως ο πρόεδρος έπρεπε να είχε αποφύγει τέτοιου είδους εκδηλώσεις λόγω της πανδημικής κρίσης.

Το κονδύλι των 800.000 ευρώ

Αναφορικά με τις εκδηλώσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, έχει εγκριθεί κονδύλι, ύψους 800.000 ευρώ, κάτι που αποτελεί πρόκληση. Σημειώνεται πως το πρωί είχε πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση σε βαρύ κλίμα λόγω του ξαφνικού χαμού του Κωνσταντίνου Μίχαλου και το βράδυ της ίδια ημέρας το γλέντι στα μπουζούκια – για το οποίο ζητήθηκε η οικονομική συνδρομή των επιμελητηρίων, που όμως δεν βρήκε ανταπόκριση-, κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο από ανθρώπους των επιμελητηρίων.
Η δυσφορία που προκλήθηκε ήταν λογική και αναμενόμενη και λόγω του κόστους, της θλίψης για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου αλλά και της πανδημίας.

Οι κακές γλώσσες

Αναφορικά με τη μάζωξη σε κεντρικό ξενοδοχείο, το οποίο όπως πληροφορηθήκαμε κόστισε αρκετές χιλιάδες ευρώ, οι κακές γλώσσες λένε πως η επιλογή έγινε με κριτήρια επαγγελματικά και άλλα, που προκαλούν δεύτερες σκέψεις για τους λόγους που ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δεν επέλεξε μια αίθουσα κάποιου επιμελητηρίου, όπως γινόταν κάθε χρόνο, αλλά πραγματοποίησε τη γενική συνέλευση σε χώρο ξενοδοχείου.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως αρκετές φορές ο κ. Χατζηθεοδοσίου φαίνεται να λειτουργεί για το προφίλ του και βάσει προσωπικής ατζέντας, βάζοντας στο περιθώριο τον θεσμικό του ρόλο. Αυτό όμως δημιουργεί προβλήματα και στην εικόνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και η δυσφορία κάποιων είναι πλέον ξεκάθαρη.

Επιπλέον, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες φήμες που θέλουν τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου να προσεγγίζει δημοσιογράφους, προκειμένουνα τον πουσάρουν στα μέσα ενημέρωσης όπου εργάζονται, και μάλιστα τους λέει να βάζουν τη φωτογραφία του σε περίοπτη θέση. Και όταν η φωτογραφία του τύχει να μπει ύστερα από κάποιων άλλων, παίρνει τηλέφωνα και διαμαρτύρεται.

Απώτερος στόχος η πολιτική;

Όπως λέγεται σε διάφορα πηγαδάκια, ο κ.Χατζηθεοδοσίου θα έπρεπε να προασπίζει τα επιμελητήρια και τον ρόλο που διαδραματίζουν στην κοινωνία και την οικονομία, και όχι απερίσκεπτα να διοργανώνει σουαρέ και να δημιουργεί υποομάδες εντός των επιμελητηρίων.

Βεβαίως, δεν λείπουν και οι πληροφορίες πως απώτερος στόχος του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου είναι να εμπλακεί στην πολιτική και για αυτό τον λόγο χρησιμοποιεί τον υπάρχοντα ρόλο του, με στόχο να δημιουργήσει έναν δικό του κύκλο, που θα εξυπηρετήσει τα μελλοντικά του σχέδια.

Πηγή: POLITICAL

Keywords
Τυχαία Θέματα