Γερμανός υπουργός Υγείας: Με την Όμικρον δεν τελειώνει «το αλφάβητο των μεταλλάξεων

Mε τη μετάλλαξη Όμικρον να αποτελεί και στη Γερμανία πλέον την κυρίαρχη μετάλλαξη του κορωνοϊού, ειδικοί, μιλούν στον γερμανικό Τύπο για την πορεία της πανδημίας, καταθέτοντας τις δικές τους εκτιμήσεις αλλά και προειδοποιήσεις για τους επόμενους μήνες. Σε συνέντευξή του στην Βild am Sonntag ο Γερμανός υπ. Υγείας και επιδημιολόγος Καρλ Λάουτερμπαχ καλεί τους Γερμανούς «να μην υποτιμούν τη μετάλλαξη Όμικρον», παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τελευταίες μελέτες «ο κίνδυνος εισαγωγής στα νοσοκομεία μειώνεται κατά 50% και ο κίνδυνος θανάτου κατά 70%

σε σύγκριση με τη μετάλλαξη Δέλτα».

Ωστόσο, όπως τονίζει, τα ποσοστά αυτά δεν ισχύουν και για τους ηλικιωμένους στη Γερμανία, ειδικά όταν ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που ανήκουν στην ηλιακή ομάδα άνω των 60 παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Ο Λάουτερμπαχ εκτιμά μάλιστα ότι επίκεινται «δύσκολες εβδομάδες», λαμβάνοντας υπόψη δύο παράγοντες: τον αριθμό των γηραιότερων πολιτών με χρόνιες ή βαριές ασθένειες που ενδέχεται να νοσήσουν και τον αριθμό των ανεμβολίαστων. Θεωρεί επίσης αδύνατο να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασθέντων, παρά μόνο με την καθιέρωση υποχρεωτικού εμβολιασμού και μάλιστα με τρεις δόσεις.

Ο ίδιος εκτιμά επίσης ότι με την Όμικρον δεν τελειώνει «το αλφάβητο των μεταλλάξεων της πανδημίας», την ίδια ώρα όμως αποκλείει νέο λοκντάουν. Για τον υπ. Υγείας σημαντική είναι η τακτική επανάληψη ράπιντ τεστ κάθε εβδομάδα «για λόγους ασφάλειας», κάτι που συνιστά και σε όσους έχουν κάνει τη δόση μπούστερ του εμβολίου.

Πηγή: Deutsche Welle

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα