Γερμανός ΥΠΕΞ: Το Grexit θα πλήγωνε ανεπανόρθωτα το γόητρο της ΕΕ

13:03 5/3/2015 - Πηγή: BankWars

Ένα Grexit θα ήταν τεράστια απώλεια κύρους για την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί θα αποδείξει περίτρανα την αποτυχία της να οδηγήσει ένα κράτος μέλος στην ανάκαμψη, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματούχο, οι Ευρωπαίοι και οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας έστειλαν το μήνυμα ότι είναι διατεθειμένοι να ακούσουν και νέες ιδέες. Τώρα όμως είναι καθήκον της ελληνικής κυβέρνησης να κάνει προτάσεις «οι οποίες να είναι σοβαρές και αξιόπιστες», τόνισε.

«Η

ελληνική κυβέρνηση έχει τώρα υποχρέωση να κάνει προτάσεις που να είναι αξιόπιστες», ενώ απαραίτητη παραμένει «η εξυγίανση του προϋπολογισμού», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική Handelsblatt.

Πέραν των οικονομικών επιπτώσεων, ένα πιθανό Grexit από την Ε.Ε. θα έχει ευρύτερες συνέπειες, σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Επέμεινε, ωστόσο, στη σκληρή γραμμή του Βερολίνου για «εξυγίανση του προϋπολογισμού» της Ελλάδας. Όπως λέει χαρακτηριστικά «κατανοούμε την επιθυμία της Ελλάδας να κάνει τις μελλοντικές μεταρρυθμίσεις δικαιότερες, όμως η δημοσιονομική εξυγίναση παραμένει εκ των ων ουκ άνευ».

Keywords
Τυχαία Θέματα