Γερμανοί (BioNTech) και Αμερικανοί (Pfizer) δηλώνουν έτοιμοι για εμβόλιο

22:56 5/5/2020 - Πηγή: BankWars

Ένα πειραματικό εμβόλιο που δοκιμάζεται ήδη σε ανθρώπους ενδεχομένως να είναι διαθέσιμο σε “αρκετά εκατομμύρια” δόσεις μέχρι το τέλος του 2020, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech μιλώντας στο CNN. Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία συνεργάζεται με τον αμερικανικό κολοσσό Pfizer για ένα εμβόλιο το οποίο βρίσκεται ήδη στη φάση των δοκιμών σε ανθρώπους στη Γερμανία.

Ο Uğur Şahin πιστεύει ότι η διαδικασία για το πράσινο φως από

τις εποπτικές αρχές θα μπορούσε να είναι συντομότερη σε σύγκριση με το τυπικό χρονικό πλαίσιο των 18 μηνών, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας.

“Η έγκριση ενός φαρμάκου βασίζεται στην αξιολόγηση για το δυνητικό όφελος και τους πιθανούς κινδύνους”, δήλωσε στο CNN ο Şahin. “Τα οφέλη του εμβολίου σε μια κατάσταση πανδημίας είναι πολύ μεγαλύτερα και σε αυτό το πλαίσιο η έγκριση ή η χορήγηση της άδειας θα πρέπει να ακολουθήσει άλλους κανονισμούς από αυτούς που είχαμε στο παρελθόν”.

Ο ίδιος κάνει λόγο για “πολύ ενθαρρυντικά” προκλινικά στοιχεία

“Έχουμε δει αντιδράσεις στο εμβόλιο, βλέπουμε ισχυρές αντιδράσεις ακόμα και σε πολύ χαμηλές δόσεις. Και πιστεύουμε ότι αυτή η αντίδραση στο εμβόλιο, καθώς το έχουμε δει αυτό σε διαφορετικά μοντέλα με ζώα, θα μεταφραστεί επίσης σε αντίδραση του εμβολίου και σε ανθρώπους”.

Εάν εγκριθεί από τις εποπτικές αρχές, ο Sahin δήλωσε πως οι δύο εταιρείες είναι έτοιμες “να κινηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα” για να φτάσει το εμβόλιο στον πληθυσμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα