Γερμανικές αποζημιώσεις – Κατοχικό Δάνειο: Ξεχάστε τα! – Κατάσχεση “Γκαίτε”: Ξεχάστε τη!

Ο Α.Τσίπρας, στην κοινή συνέντευξη με την Α.Μέρκελ, αφού, αρχικά ζήτησε τη συνδρομή της Γερμανίας στο ζήτημα της Siemens, , μίλησε για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

“Να επιλύσουμε διαφορές που έρχονται από το παρελθόν Το θέμα κατοχικού δανείου και επανορθώσεων δεν αφορά μόνο την ελληνική κυβέρνηση Είναι ηθικό θέμα και όχι υλικό που αφορά και τον ελληνικό και τον γερμανικό

λαό. Κυρίως για να μην ξαναβρούμε μπροστά μας ποτέ παρόμοιους ολοκληρωτισμούς. Η Ευρώπη βασίζεται σε έναν διπλό σεβασμό Τον σεβασμό στις συνθήκες με στοιχεία των οποίων διαφωνούμε αλλά σεβόμαστε και τηρούμε Θα υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας με κάποιες πρωτοβουλίες.”

Η Α. Μέρκελ, επανέλαβε ότι θέμα για τη Γερμανία έχει κλείσει πολιτικά, ωστόσο, επισήμανε ότι «έχουμε αναλάβει την ευθύνη» προσθέτοντας «Δεν το αγνοούμε, θα συζητήσουμε ξανά στο μέλλον».

“Το θέμα των επανορθώσεων από πολιτικής πλευράς έχει τελειώσει Γνωρίζουμε πολύ καλά (το είπε και ο πρόεδρος της Γερμανίας πέρυσι) ποιες ήταν οι συνθήκες και πόσο υπέφεραν οι Ελληνες από το γερμανικό κατοχικό καθεστώς Υπάρχουν στοιχεία που δεν γνωρίζουν οι Γερμανοί πολίτες Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε το Ταμείο του Μέλλοντος και θα το συζητήσουμε Δεν φτάσαμε σε απόφαση Δεν το αγνοούμε Θα το συζητήσουμε ξανά στο μέλλον”

ΟΙ…ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ!

Δημοσιογράφος του γερμανικού πρακτορείου έθεσε το ερώτημα στον Αλέξη Τσίπρα σε αντιπαραβολή με τις δηλώσεις για κατάσχεση γερμανικής περιουσία, αλλά και τα όσα ακούστηκαν για τζιχαντιστές.

Ο πρωθυπουργός απάντησε:

“Κανένα μέλος δεν εξέφρασε πρόθεση να καταλάβει κτίρια του γερμανικού δημοσίου Ακούστηκε ακόμη και η ιδέα να σταματήσουμε την δραστηριότητα του Ινστιτούτου Γκαίτε Δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά Η ελληνική κυβέρνηση έθεσε ένα θέμα νομικής διεκδίκησης που προβλέπονται στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου Αυτή η πρωτοβουλία υπάρχει και από την προηγούμενη Βουλή και προηγούμενη κυβέρνηση Δεν το συσχετίζουμε καθόλου με την παρούσα κατάσταση Είναι διμερές ζήτημα ξεχωριστό με ηθική αξία Οι παρανοήσεις δημιουργούν στερεότυπα τα οποία πρέπει να σπάσουμε”

Keywords
Τυχαία Θέματα