Γερμανία: Συρρικνώθηκε η οικονομία το γ’ τρίμηνο

Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε για πρώτη φορά από το 2015 το τρίτο τρίμηνο καθώς οι παγκόσμιες διαμάχες για το εμπόριο επηρέασαν αρνητικά τις εξαγωγές, την παραδοσιακή κινητήρια δύναμη ανάπτυξης στη χώρα.

#Bruttoinlandsprodukt im 3. Quartal 2018 um 0,2 % gegenüber dem Vorquartal gesunken. https://t.co/kKV9KJIxQ2 #BIP #Konjunktur pic.twitter.com/bSYFdjzeH2

— Destatis (@destatis) November 14, 2018

Το Ακαθάριστο Εγχώριο

Προϊόν (ΑΕΠ) στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης συρρικνώθηκε κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν συρρίκνωση κατά 0,1%.

Συγκριτικά με το ίδιο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,1% από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, βάσει των εποχικά προσαρμοσμένων στοιχείων. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ρυθμό ανάπτυξη 1,3%.

«Η μικρή υποχώρηση στο ΑΕΠ συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο ήταν κυρίως αποτέλεσμα των εξελίξεων στο εξωτερικό εμπόριο: οι προκαταρκτικοί υπολογισμοί δείχνουν ότι υπήρχαν λιγότερες εξαγωγές αλλά περισσότερες εισαγωγές στο τρίτο τρίμηνο απ’ ό,τι στο δεύτερο», ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα