Γερμανία: Ο Σουλτς παρατάει το SPD και γίνεται υπουργός Εξωτερικών – “Έφαγε” τον Γκάμπριελ

22:47 7/2/2018 - Πηγή: BankWars

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) μετά την εσωκομματική ψηφοφορία για το κυβερνητικό πρόγραμμα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Μάρτιν Σουλτς, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι σκοπεύει να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών στην νέα κυβέρνηση.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD,

ο κ. Σουλτς είπε ότι δεν θα είναι και Αντικαγκελάριος. Τη θέση αυτή θα αναλάβει, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ο νέος υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

Ερωτώμενος σχετικά με τον αποκλεισμό από την κυβέρνηση του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σημερινού υπουργού Εξωτερικών, ο Μάρτιν Σουλτς περιορίστηκε να απαντήσει ότι ήταν αναπόφευκτη από την στιγμή που ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο.

Σύμφωνα πάντως με πηγές της εφημερίδας BILD, ο κ. Σουλτς αιτιολόγησε στα μέλη του προεδρείου του SPD την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος, τονίζοντας ότι η κατάσταση στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα είναι δύσκολη και δεν θα μπορούσε να ανακαλέσει την προεκλογική του δήλωση, ότι δεν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση υπό την ‘Αγγελα Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα