Γερμανία: Κίνδυνος να “βουτήξει” σε ύφεση η οικονομία – Υποχωρεί ο ZEW – Νέα πτώση του ευρώ

Εξαιρετικά αρνητικές ήταν οι ανακοινώσεις από τον ZEW της Γερμανίας για τον Οκτώβριο.

Ο δείκτης οικονομικού συναισθήματος βρέθηκε στο -3.6 έναντι πρόβλεψης για 0.0, η τρέχουσα κατάσταση βρέθηκε στο 3.2 έναντι πρόβλεψης για 15.0 ενώ οι προσδοκίες βρέθηκαν σημαντικά μειωμένες στο 4.1 έναντι 14.2 τον Οκτώβριο.

Το οικονομικό συναίσθημα καταγράφει για πρώτη φορά αρνητική ένδειξη μετά τον Νοέμβριο του 2012, ενώ οι αναλυτές του ZEW αναφέρουν στην έκθεσή

τους ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τη πιθανότητα να δούμε την Γερμανία να υποχωρεί σε ύφεση.

Νέα υποχώρηση του ευρώ

Σημαντική υποχώρηση καταγράφει το ευρώ έναντι των περισσοτέρων βασικών νομισμάτων μετά τα στοιχεία από το οικονομικό ινστιτούτο ZEW. Το ευρώ σημειώνει πτώση 0,73% έναντι του δολαρίου στα 1,2657 δολάρια και 0,67% έναντι του γεν στα 135,34.

Ευρωζώνη: Βουτιά 1,8% στη βιομηχανική παραγωγή

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης συρρικνώθηκε τον Αύγουστο κατά 1,8% σε μηνιαία βάση και κατά 1,9% σε ετήσια βάση.

Οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters – προέβλεπαν μείωση της παραγωγής κατά 1,6% σε μηνιαία βάση και 0,9% σε ετήσια βάση. Η Eurostat αναθεώρησε επί τα χείρω και τα στοιχεία του Ιουλίου. Πλέον εκτιμά ότι τον Ιούλιο η βιομηχανική παραγωγή αναπτύχθηκε κατά 0,9% (έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1%) σε ετήσια βάση και κατά 1,6% σε ετήσια βάση (έναντι αρχικής εκτίμησης κατά 2,2%).

“Το ανησυχητικό στοιχεί πως πως η μηνιαία μείωση του Αυγούστου ήταν υπερδιπλάσια από την αύξηση του Ιουλίου. Κατά συνέπεια η υποβόσκουσα τάση δείχνει αδύναμη και δεν δείχνει καλή συνολικά για τη βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης το τρίτο τρίμηνο” εξηγεί ο Howard Archer, της IHS Global Insight.

Keywords
Τυχαία Θέματα