ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Έκτακτα κορονοιο-δάνεια σε επιχειρήσεις με την εγγύηση του κράτους

Οι γερμανικές επιχειρήσεις σπεύδουν να επωφεληθούν από ένα κρατικό πρόγραμμα για έκτακτη χρηματοδότηση καθώς βρίσκονται αντιμέτωπες με τις επιπτώσεις του κορονοϊού, αναφέρουν τραπεζίτες.

Η KfW, η οποία ιδρύθηκε για να χρηματοδοτεί την αναχρηματοδότηση της χώρας μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεκίνησε τη Δευτέρα να δέχεται αιτήσεις για δάνεια από τις τράπεζες της χώρας και τις επιχειρήσεις-πελάτες της.

Η προσπάθεια είναι καθοριστικής σημασίας για να διατηρηθεί

η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης σε έναν μερικό ρυθμό, καθώς οι επιχειρήσεις σταματούν τις μηχανές τους σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Η Deutsche Bank δέχθηκε περισσότερες από 5.300 αιτήσεισ από πελάτες της την Δευτέρα, 300 από τις οποίες ήταν αιτήσεις πίστωσης, τόνισε εκπρόσωπος της τράπεζας.

Τα πρώτα δάνεια έχουν ήδη εγκριθεί και πιθανώς θα καταβληθούν αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο ίδιος.

Η Commerzbank ανέφερε επίσης πως σχεδόν ένα τρίτο των χιλιάδων αιτημάτων που έχει λάβει, πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος KfW.

Οι επιχειρήσεις είναι κυρίως μικρές και μεσαίες, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της γερμανικής οικονομίας.

Η Γερμανία εγγυάται μέχρι το 90% των δανείων για τις μικρές επιχειρήσεις με λιγότερους από 250 εργαζόμενους, και μέχρι το 80% των δανείων για μεγαλύτερες εταιρείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα